Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio moterų futbolo čempionate – kaltinimai treneriui seksualiniu priekabiavimu

Zambijos moterų futbolo rinktinės treneris Bruce'as Mwape buvo apkaltintas netinkamu seksualiniu elgesiu per šiuo metu Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje vykstantį pasaulio čempionatą.
Bruce'as Mwape
Bruce'as Mwape / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 FIFA

Pasak „The Guardian“, B.Mwape sulaukė kaltinimų po vienos iš treniruočių – teigiama, kad treneris glostė rankomis vienos iš savo žaidėjų krūtinę.

Apie B.Mwape elgesį buvo pranešta FIFA delegatui.

„FIFA itin rimtai vertina bet kokius įtarimus ir yra įdiegusi aiškią procedūrą, skirtą visiems futbolo darbuotojams, norintiems pranešti apie analogiškus incidentus“, – rašoma FIFA pareiškime.

„Galime patvirtinti, kad buvo gautas skundas dėl Zambijos moterų rinktinės ir šiuo metu incidentas yra tiriamas. Dėl konfidencialumo priežasčių negalime pateikti daugiau informacijos“, – „The Guardian“ cituoja FIFA atsaką.

Zambijos futbolo asociacija (FAZ) į naujienas sureagavo socialinėje erdvėje, pareikšdama, kad jai tokie kaltinimai yra netikėti.

„Norime pareikšti, kad FAZ nėra gavusi jokio tokio skundo nė iš vienos žaidėjos ar delegacijos nario. Todėl mums netikėta išgirsti apie tokį tariamą trenerio nusižengimą“, – sakė FAZ generalinis sekretorius Reubenas Kamanga.

Pasak jo, visos rinktinės treniruotės čempionato metu buvo filmuojamos, todėl tikįs sulaukti vaizdinių įrodymų.

63 metų B.Mwape Zambijos moterų futbolo rinktinei vadovauja nuo 2018 metų gegužės. Iš turnyro pasitraukusi Zambija pralaimėjo Japonijai ir Ispanijai, tačiau paskutinėse grupės rungtynėse pasiekė istorinę pergalę – 3:1 prieš Kosta Riką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne