Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pašėlusi spaudos konferencija: bučiniai, kritika ir 71-erių jaunuolis

Louisas van Gaalas yra vienas linksmiausių trenerių pasaulio futbolo čempionate. Tą jis dar kartą įrodė spaudos konferencijoje prieš ketvirtfinalio rungtynes su Argentina.

Penktadienį argentiniečiai ir olandai stos į kovą dėl vietos pusfinalyje.

2014-aisiais šios komandos žaidė pusfinalyje, tada prireikė 11 metrų baudinių serijos, kurioje pergalę šventė Argentina. Nyderlandų treneriu tuomet dirbęs L.van Gaalas gali pasiekti revanšą ir stuktelėti savo buvusiam auklėtiniui, kuris viešai yra prabilęs ne pačiais gražiausiais žodžiais.

Angelis Di Maria 2014–2015 metų sezone žaidė „Manchester United“ ekipoje, kuriai vadovavo dabartinis Nyderlandų strategas. Nors „raudonieji velniai“ tuomet suplojo 60 milijonų eurų už argentinietį, šis nešė kudašių iš komandos vos po vieno sezono.

Po kiek laiko kalbėdamas su „TyC Sports“ A.Di Maria sakė: „Didžiausia problema buvo treneris. Van Gaalas buvo blogiausias treneris mano karjeroje.“

L.van Gaalui buvo priminti šie žodžiai Katare.

„Angelis Di Maria yra labai geras futbolininkas, – teigė treneris. – Tada Mančesteryje jis turėjo asmeninių problemų. Plėšikai buvo įsiveržę į jo namą. Tai paveikė jo formą.

Jis pavadino mane blogiausiu treneriu... Tai tik vienas iš kelių žaidėjų, kurie yra taip pasakę. Liūdna, man tai nepatinka. Gaila. Bet taip jau yra – treneris turi priimti sprendimus, ne visada jie baigiasi gražiai.“

L.van Gaalas spaudos konferencijoje dalyvavo su Nyderlandų komandos puolėju Memphiu Depay'umi. Šį žaidėją jis buvo pasikvietęs į „Man United“, tačiau ne visada vyrų santykiai buvo idealūs. Štai 2016-ųjų FA taurės finale strategas paliko žaidėją ant suolo.

VIDEO: HILARIOUS moment Louis Van Gaal says he KISSES Memphis Depay on the MOUTH after Di Maria comments ?

„Memphis irgi žaidė Mančesteryje. O dabar mes kartais pasibučiuojame. Burna į burną. Tiesa, dabar to nedarysime“, – juokdamasis kalbėjo L.van Gaalas. Juokėsi ir šalia sėdėjęs puolėjas.

„Taip jau viskas susidėlioja, – tęsė strategas. – Dabar mes iš to juokiamės. Tada neišleidau Memphio į aikštę finale. Nebuvo labai gražu, tačiau treneris priima sprendimus ir turi tam priežastis. Gal tai buvo klaidingas sumanymas, tačiau pažvelkite, kaip mes vienas kitą mylime!“

M.Depay'aus buvo paklausta apie L.van Gaalo treniravimo stilių.

„Mūsų treneris rodo charakterį, taip pat turi puikų humoro jausmą. Žmonės tą vertina, – dėstė futbolininkas. – Mes dar nepralaimėjome nė vienerių rungtynių, esame disciplinuota komanda. Tai labai svarbu tokiame turnyre. Visi žino jo viziją, charakterį, o tai puiku statant komandos žaidimą. Jis labai atviras treneris, aiškiai iškomunikuoja savo norus, juos labai aiškiai pristato komandai.“

IMAGO/Pro Shots/Scanpix nuotr./Louisas van Gaalas
IMAGO/Pro Shots/Scanpix nuotr./Louisas van Gaalas

L.van Gaalas atskleidė, kad palaiko gerą ryšį su buvusiu futbolininku Bastianu Schweinsteigeriu. Vokietis turėjo patarimų treneriui, mat pats su Vokietijos rinktine nugalėjo Argentiną 2014-ųjų pasaulio čempionato finale.

Treneris šypsojosi paklaustas apie tai, kaip bandys stabdyti Lionelį Messi.

„Neatskleisime jums savo taktikų, tai būtų kvaila, – sakė L.van Gaalas. – Reikia blokuoti perdavimų linijas. Nemanau, kad čia reikėtų daugiau klegėti apie tai.“

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

„Argentina, mano nuomone, yra aukščiausio lygio rinktinė, turinti labai platų žaidėjų pasirinkimą. Turnyras mums, tiesą sakant, prasideda šiose rungtynėse. Nenoriu nuvertinti ankstesnių varžovų, tačiau Argentina yra kitas žvėris“, – pridūrė strategas.

Po pasaulio čempionato L.van Gaalas paliks Nyderlandų rinktinės trenerio postą. Bet ar paliks ir treniravimą?

Čia 71-erių treneris pirštu bedė į kolegą Dicką Advocaatą, kuris dirba treneriu Nyderlandų antroje lygoje būdamas 75-erių.

„Scanpix“ nuotr./Louisas Van Gaalas
„Scanpix“ nuotr./Louisas Van Gaalas

„Nebūsiu Nyderlandų treneris po šio pasaulio čempionato. Dirbu čia savo šaliai, nes buvo kritinė situacija. O tuomet... Niekada nesakyk niekada. Štai Dickas Advocaatas. Jis vyresnis už mane, bet neseniai pradėjo vėl dirbti.

Jei gaučiau gerą iššūkį, jei yra šalis, kuri galėtų man tokį iššūkį suteikti, galėčiau padirbėti. Man 71 metai, aš atrodau nuostabiai ir neįtikėtinai jaunai“, – šypsojosi L.van Gaalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas