Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasitikėjimo kreditą užsitarnavęs anglų treneris pats spręs dėl ateities rinktinėje

Anglijos rinktinės strategas Garethas Southgate'as po pasitraukimo iš pasaulio futbolo čempionato pripažino, kad nėra tikras dėl savo ateities nacionalinėje komandoje.

Europos vicečempionai šeštadienio vakarą 1:2 suklupo prieš planetos čempionų titulą ginančią Prancūziją ir baigė kelionę link trofėjaus.

Anglus nuo 2016 metų treniruojantis G.Southgate'as turi dar iki 2024-ųjų galiosiančią sutartį su Anglijos futbolo asociaciją, kuri yra pasiryžusi tęsti darbus su 52-ejų specialistu. Bet dėl savo ateities rinktinėje nėra tikras pats treneris.

„Visada, kai baigiasi turnyras, man reikia laiko, kad priimčiau sprendimus, – sakė G.Southgate'as. – Emociškai praeini tiek daug dalykų, tokie turnyrai atima neįtikėtinai daug energijos. Noriu priimti teisingą sprendimą komandai, Anglijai. Turiu būti tikras, kad mano sprendimas bus teisingas. Tad manau, kad teisinga yra šiek tiek palūkėti, nes ir anksčiau mano emocijos po turnyrų banguodavo.“

G.Southgate'as Angliją treniravo trečiame didžiajame turnyre. 2018 metais jo komanda žengė iki pusfinalio pasaulio čempionate, kur pratęsime nusileido Kroatijai, pernai Europos pirmenybių finale tik baudinių serijoje suklupo prieš Italiją, o šiemet ketvirtfinalyje pralaimėjo prieš prancūzus.

Vis dėlto Anglijos ateitis atrodo šviesi, mat didelė dalis dabartinės komandos pagrindo yra jauni, kartais net dar 20-ties nesulaukę arba ką tik šią žymą perkopę futbolininkai.

Tai gali paskatinti G.Southgate'ą likti poste.

„Žinoma, visada norėjome išsiugdyti komandą, kuri gali atlaikyti tokius turnyrus. Manau, kad einame teisinga kryptimi. Bet mano sprendimą labiau lems kiti dalykai. Tam, kad tęstum darbus, turi būti pasiryžęs paaukoti daug energijos, tad turiu dėl to būti tikras. Jau kovo mėnesį turėsime atrankos rungtynes, bet dabar mano galvoje sukasi per daug dalykų, kad apie jas galvočiau“, – kalbėjo G.Southgate'as.

Jo komanda Katare nugalėjo Iraną (6:2), Velsą (3:0), Senegalą (3:0), sužaidė lygiosiomis su JAV (0:0) bei nusileido tik Prancūzijai (1:2).

„Vyrukai parodė charakterį, parodė, kad turi kiaušinius žaisti kaip lygūs su lygiais prieš tokią didelę komandą. Pasiimti kamuolių kontrolę ir žaisti drąsiai nėra paprasta. Žinoma, nebuvome tobuli, padarėme klaidų abejose pusėse, kurios nulėmė rungtynių baigtį. Bet manau, kad dar sykį parodėme, jog Anglijos futbolas yra sveikas, kad turime gerų žaidėjų ir turėsime jų ateityje“, – kalbėjo Anglijos rinktinės strategas.

G.Southgate'o sutartis galioja iki kito didelio turnyro – 2024 m. Europos čempionato – pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas