Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbta Lietuvos rinktinės sudėtis pirmosioms kovoms 2024-aisiais

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas išrikiavo sudėtį kovo pabaigoje laukiančioms UEFA Tautų lygos kovoms.

Antradienį 49-ąjį gimtadienį paminėjęs specialistas sudarė 24 žaidėjų sąrašą.

Pirmą kartą į Lietuvos rinktinę buvo iškviestas 24-erių Matas Vareika, žiemą perėjęs iš Vilniaus „Žalgirio“ į Kauno rajono „Hegelmann“ ir jau spėjęs pasižymėti įvarčiu A lygoje.

fchegelmann.com nuotr./Matas Vareika
fchegelmann.com nuotr./Matas Vareika

Į rinktinę po ilgesnės pertraukos sugrįžo ir Giedrius Matulevičius. 27-erių „Žalgirio“ saugas pastarąjį kartą su rinktinės apranga žaidė dar 2019 metais, o rinktinės sąraše nebuvo nuo 2022 m. birželio. Iš viso marijampolietis rinktinėje yra sužaidęs 3 rungtynes.

Po daugiau nei metų pertraukos kvietimą į rinktinę gavo ir Armandas Kučys. 21-erių „Kauno Žalgirio“ puolėjas su Lietuvos rinktinės apranga yra sužaidęs penkis susitikimus.

Iš pastaruosiuose languose nacionalinei komandai atstovavusių žaidėjų rinktinėje šįkart nėra Modesto Vorobjovo. „Istanbulspor“ saugas yra sužaidęs 31 mačą Lietuvos nacionalinėje komandoje bei rungtyniavo penkiuose iš aštuonių Europos čempionato atrankos mačų praėjusiais metais.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Modestas Vorobjovas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Modestas Vorobjovas

Lietuvos rinktinė kovo 21 ir 26 dienomis žais prieš Gibraltarą dėl išlikimo UEFA Tautų lygos C divizione. Pirmasis susitikimas vyks svečiuose, antrasis – Kauno Dariaus ir Girėno stadione.

Tai bus pirmieji mūsų komandos mačai šiais 2024 metais.

Lietuvos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Edvinas Gertmonas, Emilijus Zubas, Vytautas Černiauskas;

Gynėjai: Linas Klimavičius, Edvinas Girdvainis, Kipras Kažukolovas, Klaudijus Upstas, Pijus Širvys, Rokas Lekiatas, Justas Lasickas, Markas Beneta, Edgaras Utkus;

Saugai: Gvidas Gineitis, Ovidijus Verbickas, Danielis Romanovskis, Giedrius Matulevičius, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Artūras Dolžnikovas, Matas Vareika, Paulius Golubickas;

Puolėjai: Gytis Paulauskas, Fiodoras Černychas, Armandas Kučys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas