Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kraupiu epizodu pažymėtame „Euro 2020“ aštuntfinalyje – neįtikėtinas Ukrainos triumfas

Vėlų antradienio vakarą paaiškėjo paskutinieji „Euro 2020“ ketvirtfinalio dalyviai. Jais tapo Ukrainos rinktinės futbolininkai, kurie Glazge vykusiame mače paskutinėmis pratęsimo minutėmis 2:1 nukovė vienu žaidėju mažiau dėl kraupaus epizodo turėjusią Švediją.

Švedija į atkrintamąsias pateko laimėjusi E grupės kovas, o štai Ukraina buvo viena iš geriausių trečiąsias vietas užėmusių komandų.

Ukraina dar nėra buvusi Europos čempionato ketvirtfinalyje. Iki geriausiųjų aštuoneto ukrainiečiai buvo nužygiavę 2006-ųjų pasaulio čempionate, tačiau ten krito prieš Italiją.

Į priekį 27-ąją minutę išsiveržė ukrainiečiai. Andrijaus Jarmolenkos perdavimas iš dešiniojo baudos aikštelės krašto buvo preciziškai tikslus, o Oleksandras Zinčenka šovė taip stipriai vienu lietimu, kad vartininkui šansų atremti smūgį tiesiog nebuvo.

Rezultatas tapo lygus 43-ąją minutę, kai Emilis Forsbergas galingai mušė iš toli, o kamuolys, kliudęs varžovo koją, suspurdėjo tinkle.

Po pertraukos vyko vartų konstrukcijų daužymas. Iš pradžių 55-ąją minutę Serhijus Sydorčukas smūgiavo į virpstą, jau kitos atakos metu į virpstą pataikė ir E.Forsbergas. Dar po dešimties minučių tas pats E.Forsbergas smūgiavo itin galingai, bet drebino skersinį.

Iki antrojo kėlinio pabaigos įvarčių taip ir nebuvo pelnyta, o pirmajame pratęsimo kėlinyje įvyko ir kraupus epizodas. Marcusas Danielsonas atvira koja įvažiavo į kelį Artemui Besjedinui, švedas gavo raudoną kortelę, o ukrainietis rungtynių tęsti nebegalėjo.

Pergalę Ukraina išplėšė jau per pridėtą antrojo pratęsimo kėlinio laiką, kai Artemas Dovbikas išlindo priešais vartus, sulaukė puikaus O.Zinčenkos perdavimo ir galva smūgiavo tiksliai.

Įvartis buvo pelnytas 120:37 min. ir tapo antru vėliausiu Europos čempionato istorijoje. Pirmas vis dar yra turko Semiho Senturko smūgis į Kroatijos vartus 2008-siais – 121:01 min.

Ukraina ketvirtfinalyje susitiks su Anglijos rinktine, kuri ankstesnėse antradienio rungtynėse 2:0 nugalėjo Vokietiją.

Rungtynių eiga. Ukraina – Švedija 2:1

Antras pratęsimas.

120 min. Tai yra viskas. Koks futbolo vakaras tai buvo...

120+1 min. ĮVARTIS! JŪS TURBŪT JUOKAUJATE?! UKRAINA LAIMI RUNGTYNES! Perdavimas iš dešiniojo krašto, o jį įvarčiu verčia Artemas Dovbikas! Triumfuoja Ukraina! Neįtikėtina!

120 min. Dar viena trauma. Šįkart ant vejos aikštėje prieš dvi minutes pasirodęs Romanas Bezusas.

111 min. Rezultatas nesikeičia, progų nėra, o žaidėjai daugiau guli ant vejos skausmo iškreiptais veidais nei žaidžia futbolą.

Pirmas pratęsimas.

105 min. Guli ant vejos Emilis Krafthas, jis galva sugėrė O.Zinčenkos smūgį.

99 min. Raudona kortelė! Ir dar skėsčioja rankomis Marcusas Danielsonas? Jis galbūt sulaužė koją varžovui Artemui Besjedinui. Kraupus epizodas...

Antras kėlinys.

90 min. Baigėsi antrasis kėlinys. Matysime pratęsimą!

78 min. Artėjame prie pratęsimo?

69 min. E.Forsbergas dar kartą drebina vartų konstrukciją! Dešine koja smūgis buvo labai stiprus, bet vartai švedui kiek per žemi.

66 min. D.Kulusevskis smūgiavo į vartus, tačiau laiku ir vietoje vartininkas.

56 min. Dabar jau kamuolys virpstą drebina kitoje aikštės pusėje! E.Forsbergas turėjo šansą mušti antrą savo įvartį šiandien, bet kiek pritrūko tikslumo.

55 min. Kokia proga! S.Sidorčiukas paleido torpedą, tačiau kamuolį sustabdo virpstas!

54 min. S.Larssonas smūgiavo iš toli, šūvis pažeme buvo galingas, tačiau netikslus.

46 min. Mačas tęsiasi!

Pirmas kėlinys.

43 min. ĮVARTIS! Lygu! Emilis Forsbergas smūgiuoja iš toli, o kamuolys, lietęs gynėjo koją, suspurdėjo tinkle – 1:1.

27 min. ĮVARTIS! Oleksandras Zinčenka sulaukė puikaus perdavimo iš Andrijaus Jarmolenkos ir smūgiavo taip stipriai, kad vartininkas šansų nebeturėjo. Ukrainiečiai priekyje – 1:0.

19 min. A.Isako šūvis labai pavojingas, tačiau kiek netikslus. Kol kas Švedija atrodo aktyvesnė.

11 min. Pirma rimta proga šiame susitikime ir ją kuria Ukraina! Švediją gelbsti vartininkas R.Olsenas.

7 min. Sumaištis Ukrainos baudos aikštelėje, tačiau ja švedai pasinaudoti nesugeba.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Komandų starto sudėtys:

Ukraina: George'as Bušanas, Mykola Matvijenko, Aleksanderas Karasiovas, Sergejus Krivtsovas, Ylja Zabarnas, Oleksandras Zinčenka, Tarasas Stepanenko, Serhijus Sidorčiukas; Mykola Šaparenko, Andrijus Jarmolenka, Romanas Jeremčukas.

Švedija: Robinas Olsenas; Mikaelis Lustigas, Ludwigas Augustinssonas, Marcusas Danielsonas, Victoras Lindeloefas; Sebastianas Larssonas, Kristofferis Olssonas, Albinas Ekdalis, Emilis Forsbergas; Dejanas Kulusevskis, Aelxanderis Isakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas