Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Paskutinis „Euro 2024“ ketvirtfinalis ir su Lietuvos vaikais: Nyderlandai perlaužė Turkiją

Paskutinėse Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynėse Nyderlandai buvo atsilikę prieš Turkiją, bet antrajame kėlinyje dviem įvarčiais atvėrė sau kelią į pergalę ir taką į turnyro pusfinalį.
Cody Gakpo
Cody Gakpo / Vida Press nuotr.

Nyderlandų futbolininkai parodė kovotojų charakterį ir nuskriejo į Europos čempionato pusfinalį.

Ten jų trečiadienį lauka Anglija, šeštadienį po 11 metrų baudinių serijos įveikusi Šveicariją. Kitame pusfinalyje antradienį susikaus Prancūzija ir Ispanija.

Kaip ir anglai, taip ir olandai šeštadienį turėjo vytis varžovus.

Perlaužti rungtynes pavyko antrajame kėlinyje per penkias minutes.

71 minutę Memphis Depay pakėlė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, o per 8-9 metrus nuo vartų buvęs Stefanas de Vrijas galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

O 76 minutę savo klasę parodė Cody Gakpo, kovoje dėl kamuolio aplenkęs savo varžovą ir įstūmęs skersuotą kamuolį į vartus. „Liverpool“ puolėjas pelnė ketvirtą įvartį šiame čempionate ir pretenduoja į Aukso kamuolį, tačiau dar svarbiau, kad jo ataka atvedė Nyderlandus į pusfinalį.

Turkija pirmavo 1:0, kai 34 minutę Sametas Akaydinas pelnė pirmą įvartį savo karjeroje rinktinėje. Juvelyrinį perdavimą atliko Madrido „Real“ jaunasis talentas Arda Guleras, po kampinio iš vieno baudos aikštės kampo pasiuntęs kamuolį prie tolimojo virpsto, kur link kamuolio šoko net trys turkai, o S.Akaydinas iš arti įkalė kamuolį į vartus.

Vida Press nuotr./Turkijos rinktinės įvartis.
Vida Press nuotr./Turkijos rinktinės įvartis.

Rungtynių pabaigoje turkai surengė šturmą, bet pralaužti Nyderlandų gynybos nebepavyko.

Nyderlandai tapo antrąja šalimi, kuri grupės varžybose finišavo trečia, bet vis tiek sugebėjo pasiekti Europos čempionato pusfinalį.

Šiame etape „oranžiniai“ žais pirmą sykį nuo 2004 metų.

Lietuviai vaikai aikštėje

Istorinė galimybė su garsiausiomis Turkijos futbolo žvaigždėmis ketvirtfinalio kovoje žengti į stadioną pasitaikė net 11 vaikų iš Lietuvos.

Tokią išskirtinę galimybę 11 laimingųjų suteikė „Lidl“ prekybos tinklas – oficialus 2024 metų UEFA Europos futbolo čempionato Vokietijoje partneris.

Vaikai buvo atrinkti specialaus prekybos tinklo žaidimo metu, kuriame tėvai ar globėjai per mobiliąją programėlę galėjo registruoti savo atžalas nuo 6 iki 10 metų.

„Scanpix“ nuotr./Turkijos futbolininkus į aikštę atlydėjo vaikai iš Lietuvos.
„Scanpix“ nuotr./Turkijos futbolininkus į aikštę atlydėjo vaikai iš Lietuvos.

Rungtynių eiga

Memphis Depay jau po 60 sekundžių atliko labai pavojingą smūgį į turkų vartus.

Nors Nyderlandų treneris prieš rungtynes pabrėžė, kad svarbu kontroliuoti kamuolį, kol kas iš to mažai naudos.

Be to, antrojoje pirmo kėlinio pusėje Turkijos rinktinė perėmė iniciatyvą.

Tad logiška, kad 34 minutę Turkija išsiveržė į priekį (1:0), kai Sametas Akaydinas pelnė pirmą įvartį savo karjeroje rinktinėje.

Juvelyrinį perdavimą atliko Madrido „Real“ jaunasis talentas Arda Guleras, po kampinio iš vieno baudos aikštės kampo pasiuntęs kamuolį prie tolimojo virpsto, kur link kamuolio šoko net trys turkai, o S.Akaydinas iš arti įkalė kamuolį į vartus.

Turkija pelnė tris įvarčius iš kampinių per Europos čempionatą šiais metais. Tuo tarpu Nyderlandai per savo 2024 metų visus mačus yra praleidę keturis įvarčius iš septynių po kampinio situacijų.

Žemiausią reitingą (42 vieta FIFA) tarp ketvirtfinalio komandų turinti Turkija žaidimu nusipelnė pirmauti po pirmo kėlinio.

Nyderlandai persvėrė rezultatą

Antrajame kėlinyje turkai išrikiavo sutankintą devynių žaidėjų gynybą, kurią pramušti olandams tikrai buvo sunku.

Tačiau tai pavyko 71 minutę, kai M.Depay pakėlė kamuolį į baudos aikštelės vidurį, o per 8-9 metrus nuo vartų buvęs Stefanas de Vrijas galva pasiuntė stipriai kamuolį į vartų tinklą.

O 76 minutę savo klasę parodė Cody Gakpo, kovoje dėl kamuolio aplenkęs savo varžovą ir įstūmęs skersuotą kamuolį į vartus. „Liverpool“ puolėjas pelnė ketvirtą įvartį šiame čempionate ir pretenduoja į Aukso kamuolį, tačiau dar svarbiau, kad jo ataka priartino Nyderlandus prie pusfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams