Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peiliu Švedijai širdį persmeigęs Ukrainos herojus: „Taip sudėliojo likimas“

„Tikėjausi, kad rungtynės nusikels į 11 metrų baudinių seriją, bet kai jie mušė 120-ąją minutę – tai buvo dūris peiliu į širdį“, – po Švedijos pralaimėjimo Ukrainai 1:2 kalbėjo Dejanas Kulusevskis. Ir jei švedai jautėsi sugniuždyti po įspūdingos mačo atomazgos, tai ukrainiečių džiaugsmui nebuvo ribų.
Artemas Dovbikas
Artemas Dovbikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Artemas Dovbikas tapo Švedijos budeliu. Po keitimo į aikštę tik 106-ąją minutę žengęs 24-rių puolėjas mušė savo pirmą įvartį Ukrainos rinktinėje, tačiau jo smūgis galva nutiesė nacionalinei komandai kelią į Europos čempionato ketvirtfinalį.

„Nelaikau savęs herojumi, – sakė A.Dovbikas. – Nors daug kas sako, kad toks esu. Tai tik mano pradžia. Nemanau, kad šiąnakt miegosiu. Tai bus labai ilga naktis.“

Kalbėjo pergalės kalvis ir apie tai, ką jam prieš žengiant į aikštę sakė treneris Andrijus Ševčenka.

„Taip sudėliojo likimas. Neturiu žodžių! Taip susidėliojo aplinkybės, kad turėjau žengti į aikštę. Treneris sakė, kad turiu padėti komandai ir laukti savo šanso. Jis man liepė būti baudos aikštelėje ir tiesiog laukti tinkamo momento“, – pasakojo A.Dovbikas.

Jo įvartis yra antras vėliausias Europos čempionato istorijoje, ukrainietis pasižymėjo 120:37 min.

Oleksandras Zinčenka po rungtynių atsiėmė geriausio žaidėjo apdovanojimą ir teigė, kad, nors čempionatas jo rinktinei tęsiasi, tokių progų negalima nepaminėti.

„Tai istorinis pasiekimas. Mano patarimas visiems – švęskime! Gyvename tik kartą, galbūt tokie momentai daugiau niekada nepasikartos“, – kalbėjo Ukrainos rinktinės lyderis.

Jis tikino, kad susikoncentruoti šiam mačui buvo sunku, nes į rinktinę smigo daug kritikos strėlių.

„Mus labai kritikavo dėl pirmų trejų rungtynių grupių etape. Jaučiau, kad galiu komandai duoti daugiau. Labai džiaugiuosi, kad savo šaliai ir visai Europai parodėme, jog galime pasiekti savo tikslus“, – didžiavosi pasiekimu O.Zinčenka.

Ukrainos rinktinės gynėjas Mykola Matvijenka pasakojo, kad rūbinėje visi yra linksmi, išskyrus Artemą Besediną, kuris po šiurpios varžovo pražangos buvo priverstas palikti aikštę.

„Mes norime skirti šią pergalę jam, – sakė M.Matvijenka. – Jo trauma atrodė itin kraupiai, tačiau tikiuosi, kad viskas nebus taip rimta, kaip atrodė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas