Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pelenė iš Vilniaus rajono sužibo auksu: „Švęsime iki antradienio“

Pelenės istorijos nėra dažnos sporte, tačiau kai atsitinka – apie jas kalbama ilgai. Prieš dvejus metus įkurtas Vilniaus rajono „TransINVEST“ klubas, žaidžiantis antrajame pagal pajėgumą Lietuvos divizione, padarė tai, ko šalies futbolas dar nėra matęs – iškovojo LFF taurę. „Švęsim iki antradienio“, – juokėsi čempionų treneris Giedrius Barevičius ir jo asistentas Aurimas Tamaliūnas.

Dariaus ir Girėno stadione vykusiame finale ryškūs favoritai buvo „Šiaulių“ futbolininkai, esantys trečioje vietoje A lygoje, tačiau jiems į gerkles Pirmos lygos lyderiai kibo nuo pat susitikimo pradžios.

Iš pradžių progomis apsikeitė Oleksijus Ščebetunas ir Povilas Kiselevskis, o tuomet „Transinvest“ buvo per plauką nuo įvarčio.

Vilniaus rajono komandos lyderis Henrique Devensas turėjo puikią galimybę 27-ąją minutę – tiesiai prieš vartus baudos aikštelėje gavo kamuolį brazilas, bet vartininkas Lukas Paukštė gelbėjo „Šiaulius“.

Po kelių minučių jau iš už baudos aikštelės ribų pykštelėjo tas pats H.Devensas, šiauliečius vėl gelbėjo L.Paukštės šuolis.

Ir nors žaidimo kontrolė priklausė „TransINVEST“, klaida aikštės viduryje 41-ąją minutę virto greitu išpuoliu, idealiu Danielio Romanovskio perdavimu ir Eligijaus Jankausko įvarčiu.

Bet po pertraukos atsakymus G.Barevičiaus auklėtiniai surado.

Yoichi Kawachi 54-ąją minutę pasinaudojo šiurkščia D.Romanovskio klaida ir smeigė išlyginamąjį įvartį.

O štai 80-ąją minutę atrodė, kad „TransINVEST“ treneris sudegins Dariaus ir Girėno stadiono aikštę juosiančius bėgimo takus. Po Levano Čapodzės reido Linas Zingertas mušė antrą įvartį ir ėmė kvepėti sensacija.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Giedrius Barevičius ir Mindaugas Čepas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Giedrius Barevičius ir Mindaugas Čepas

Laikas bėgo, kvapas aštrėjo.

Galiausiai „TransINVEST“ atsilaikė ir po teisėjo paskutinio švilpuko šoko triumfo šokį – 2:1.

Vos 2021-ųjų gruodį įkurtas, Galinės kaime registruotas klubas sukūrė istoriją ir net iškovojo teisę žaisti Konferencijų lygos atrankoje. Tiesa, tam UEFA dar turės pritaikyti išimtį, mat nuostatuose numatoma, jog į europines kovas gali leistis klubai, egzistuojantys bent trejus metus.

„Būtų labai įdomu žinoti, bet čia ne šiandien ir ne rytoj išaiškės. Tai nesumažina mūsų pergalės“, – po rungtynių abejonių dėl tarptautinių kovų neprasklaidė G.Barevičius.

Jis prisiminė rungtynių eigą ir savo žodžius auklėtiniams.

„Sakiau vienam, kitam žaidėjui... Žiūrėjau į švieslentę, buvo 0:0, mačiau pas mus du įvarčius, nežinojau, kiek bus pas varžovus. Kuomet buvo 1:1, turbūt pas juos vienas, pas mus – du. Emocija? Ką galiu pasakyti... Sprogo kažkas. Jei atvirai, tikėjimo buvo, bet gal kažkiek bijai. Emocija labai gera“, – kalbėjo vyriausiasis treneris.

G.Barevičius į pokalbį su žurnalistais atkeliavo kartu su asistentu A.Tamaliūnu. Susikabinę per pečius taurės laimėtojai plačiai šypsojosi.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

„Aš manau, mūsų raktas į sėkmę yra tai, kad nebijojome žaisti, – akcentavo jis. – Presingavome, kilome aukštai, pasidarėme gerą planą, žaidėjai suprato, ko norime, laikėme intensyvumą. Kaip matėte, antrojo kėlinio viduryje atlikome keitimus, tai dar pakėlė intensyvumą. Kad ir kaip bebūtų keista, atrodė, kad esame šviežesnė komanda.“

„Aukštas presingas, intensyvumas, noras, aistra, gera rūbinė, kapitonas – viskas sueina į vieną ir tas lydinys leidžia važiuoti sėkmingai per sezoną“, – pridūrė A.Tamaliūnas.

Jis akcentavo ir turimo ilgo suolelio indėlį.

„Turime lygiavertį suolą, – pabrėžė A.Tamaliūnas. – Visada akcentuojame, kad esame šeima, suolas palaiko 130 proc. Kurie išeina, jie prideda energijos. O keitimai daro skirtumą. Išėjo Zingertas – įmušė, išėjo Čapodzė – atliko rezultatyvų perdavimą. Vat jums ir keitimai.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

„Šiaulių“ treneris Mindaugas Čepas po mačo akcentavo psichologinę rungtynių pusę, tačiau „TransINVEST“ vairininkai nemano, kad šiauliečiai ant vejos žengė mažiau norėdami taurės.

„Jie irgi norėjo, bet, jei jau laimėjome, tai gal mes labiau? Noras buvo pas visus labai didelis. Viskas susidėjo į visumą“, – teigė G.Barevičius.

„Aš tai manau, kad tiek mes, tiek „Šiauliai“ norėjome maksimaliai šitos pergalės, – pridėjo A.Tamaliūnas. – Juolab kad žinome situaciją A lygoje, jiems reikės pakovoti dėl trečios vietos. Finansinė injekcija irgi būtų naudinga, tad gal juos labiau slėgė tas momentas. Bet mūsų vyrai Pirmoje lygoje lipa ant galvos kiekvienam varžovui. Tas mentalitetas, pergalės persinešė ir į šias rungtynes. Psichologinis momentas, kad lipame Pirmoje lygoje, lipome čia – „Šiauliai“ to gal ir nelaukė.“

Pirmoje lygoje „TransINVEST“ neturi lygių šiame sezone – komanda yra surinkusi 57 taškus po 23 rungtynių ir 14 taškų lenkia antroje vietoje žengiantį Kėdainių „Nevėžį“. A lygos duris jau beveik atvėręs klubas pridėjo LFF taurę ir tapo bene didžiausia šio sezono sensacija.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

„Visų pirma, rūbinė, – apie puikaus sezono priežastis kalbėjo A.Tamaliūnas. – Pergalės visada neša pasitikėjimo vėliavą, ar ne? Turėjome gerą seriją Pirmoje lygoje, galbūt, jei būtų bangavimas, ta rūbinė taip nesusiklijuotų, bet kuomet tiek iš eilės laimi, vyrai cementuojasi. Dabar susicementavę taip, kad vienas kitą iš pusės žodžio supranta. Jų nereikia vyti aikštėje, išeina su dviguba energija. Dar turime tokį kapitoną Liną Pilibaitį, kuris neleidžia nė vienam atsipalaiduoti nei rūbinėje, nei aikštėje. Tiek tų dedamųjų. Jie veda mus į sėkmę.“

O kur ir kaip švęs savo pirmą istorijoje titulą „TransINVEST“?

„Sekmadienį Vilniuje daug vietų gal ir nėra, bet vieną kitą atrasime“, – šyptelėjo A.Tamaliūnas.

„Iki antradienio“, – kvatodami choru sušuko abu treneriai.

Ir nukulniavo į vakarėlį jau pradėjusią čempionišką rūbinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas