Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pepas Guardiola pasisakė apie kuriamą Superlygą: „Tai ne sportas“

Pepas Guardiola treniruoja vieną iš dvylikos futbolo Superlygą kuriančių klubų, tačiau anglų žurnalistų apie tai kamantinėtas katalonas nieko gero apie kritikos bangos pastarosiomis dienomis sulaukusį turtingųjų projektą pasakyti negalėjo.

„Manchester City“ strategas dalyvavo prieš „Premier“ lygos rungtynes vykstančioje įprastoje spaudos konferencijoje.

Visgi čempionato lyderių treneris daugiau kalbėjo ne apie būsimąją akistatą su Birmingamo „Aston Villa“, o apie sekmadienio vakarą paskelbtą Superlygos projektą.

Jei jis bus įgyvendintas, „Man City“ ir dar 11 klubų atsiribos nuo UEFA ir žais atskirame, praktiškai uždarame turnyre. Būtent jo uždarumas, kai blogai pasirodžiusios komandos neiškris ir toliau žais Superlygoje, P.Guardiolai labiausiai ir užkliuvo.

„Niekas man išsamiai nepapasakojo apie tai, kas vyksta ir kas kuriama, – pradėjo P.Guardiola, pripažinęs, jog kalbėdamas apie Superlygą jaučiasi nepatogiai. – Mes, treneriai, nesame tinkamiausi žmonės užduoti tokius klausimus, kadangi tik prezidentai ir kiti klubų vadovai gali apie tai kalbėti aiškiau.

Aš galiu pasakyti tik savo nuomonę apie tai, ką žinau. Manau, kad jeigu santykis tarp pastangų ir sėkmės neegzistuoja, tai nebėra sportas. Jeigu sėkmė tau garantuota ir nesvarbu, pralaimėsi, ar ne, tai – ne sportas.

Tačiau kol kas tai tik pranešimas ir nieko daugiau. Norėčiau, kad klubo prezidentas ar valdyba paaiškintų pasauliui, kodėl priėmė tokį sprendimą.

Nežinau, kodėl būtent šios komandos buvo pasirinktos ir kodėl būtent jos žais šiame turnyre. O kalbant apie mane, aš daugybę kartų sakiau, kad noriu žaisti geriausiame ir stipriausiame čempionate, ypač „Premier“ lygoje.“

Primename, kad Superlygoje pagal dabartinį planą turėtų dalyvauti „AC Milan“, „Liverpool“, Londono „Arsenal“, Madrido „Atletico“, Londono „Chelsea“, „Barcelona“, Milano „Inter“, Turino „Juventus“, „Liverpool“, „Manchester City“, „Manchester United“, Madrido „Real“ ir Londono „Tottenham Hotspur“ klubai. Be jų, į turnyrą ketinama priimti dar tris nuolatinius dalyvius ir penkias komandas pagal kriterijus, kurie kol kas – neaiškūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento