Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergale debiutavęs S.Širmelis: apie žaidėjus „iš kambario“ ir nuvylusias peštynes

Saulius Širmelis prie Marijampolės „Sūduvos“ vairo debiutavo pergale. 64-rių specialistas pasitelkė ką tik iš saviizoliacijos ištrūkusius legionierius ir sunkiai, tačiau įveikė „Kauno Žalgirį“ 1:0. Po mačo Lietuvos čempionų treneris tikino, kad svarbiausia – iškovoti taškai. Tiesa, jis turėjo pastabų savo žaidėjams, kurių kai kurie veiksmai biržiškiui labai nepatiko.

S.Širmeliui pergalę padovanojo Povilo Leimono įvartis po kampinio 68-ąją minutę, kai marijampolietis gražiu smūgiu galva nukreipė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

„Be abejonės, mūsų situacijoje nieko negali būti geriau nei 3 taškai. Noriu padėkoti vyrams, kurie išėjo iš kambario į aikštę. Kaip sekmadienio lygoje, – kalbėjo S.Širmelis. – Kiti jauni vaikinai ruošėsi, noriu jiems padėkoti, kad padėjo padaryti treniruotes visavertes tiems, kurie treniruotis galėjo. Apie karantinuotus net nekalbu… Noriu padėkoti ir klubo vadovybei, kuri dėjo dideles pastangas, kad žaidėjai galėtų parvykti. Kad ir tie penki. Reikėjo nuveikti nemažą darbą, įveikti biurokratinius slenksčius.

Kalbėti apie kažkokią kokybę dabar gal neverta. Yra žaidėjų klasė, šiandien ji turėjo padėti. Klasė ir nugalėtojų mentalitetas. Tie, kurie ruošėsi, nesupranta, kad gali būti kitaip čia namuose. Tas man labai patiko.“

Rinkdamasis startinę sudėtį treneris be didesnių abejonių į ją įtraukė karantine iki šiol privalėjusius būti keturis legionierius, dar vieną metė po keitimo.

Tačiau kitas planas buvo ne toks patrauklus.

„Planas „B“ – žaisti su vaikinais, kurie pernai žaidė II-oje lygoje (trečia pagal pajėgumą). Tokių būtų buvę aikštėje kokie penki. Ir II-oje lygoje jie kalnų nenuvertė, švelniai sakant. Kas tada būtų buvę… Tai dvejonių, kai sužinojome, kas galės žaisti, nebeliko“, – sakė „Sūduvos“ strategas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Širmelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Širmelis

Treneris paminėjo, kad šiandien į Lietuvą atskrido austrai Danielis Offenbacheris ir Thomasas Salamonas.

Karantino metu prie komandos prisijungęs Valerijus Šabala, pasak S.Širmelio, dar nėra pasirengęs žengti į aikštę.

„Jam svarbiausia atsigauti ir fiziškai, ir psichologiškai. Kiek aš jį atsimenu Latvijoje, tai jis jau būdamas jauno amžiaus, jau buvo rinktinės lyderis. Linkiu jam ir čia kuo greičiau įeiti bent į minimalią formą. Tam reikės laiko“, – pripažino treneris.

S.Širmelis džiaugėsi, kad į stadionus vėl gali patekti žiūrovai – kol kas jų tribūnose yra tik 300. Treneris prisiminė ir savo anūko žodžius, kurie jam įstrigo.

„Žmonės pasiilgę futbolo, kaip ir bet kokio renginio ar reginio. Visai ne kas be tų žiūrovų. Galiu pasakyti vieną savo anūko genialią mintį, kaip vaiko. Anglijoje mes vieną dieną stebėjome rungtynes Birmingame, po to grįžęs namo įsijungiau Lietuvos futbolą. Rodė tas tribūnas (rodo pirštu), jei neklystu, kaip tik „Sūduvos“. Anūkas klausė, koks čia čempionatas vyksta, atsakiau, kad Lietuvos. Jis sako: „O žiūrovai jau išėjo?“ Čia geniali vaiko mintis. Jis gyvena Anglijoje ir nesupranta, kad futbolas gali vykti be žiūrovų.

Tikiuosi, kad ir čia jų bus vis daugiau. Suvalkiečiai mėgsta futbolą, prezidentas klubo minėjo, kad šiandien, jei būtų laisvas įėjimas, būtų buvę 2000. Kaip Lietuvai – nėra blogai, manau“, – kalbėjo S.Širmelis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai grįžo į stadionus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sirgaliai grįžo į stadionus

Ir vis dėlto ne viskas pirmadienio vakarą patiko patyrusiam treneriui. Jam užkliuvo muštynės aikštėje, į kurias vėlėsi abiejų komandų žaidėjai.

Aršiausia kova kilo tada, kai Jurijus Bušmanas grubiai prasižengė prieš Povilą Leimoną. Marijampolietis neliko skolingas ir pavaišino varžovą smūgiu. Į aikštę išbėgo ir jau pakeistas Mihretas Topčagičius, kuris ėjo aiškintis santykius su keletą kartų grubiai anksčiau sužaidusiu Rudinilsonu.

Nesportinės kovos aikštėje baigėsi tuo, kad M.Topčagičius gavo raudoną kortelę, po geltoną priešais save išvydo P.Leimonas, J.Bušmanas ir Rudinilsonas.

„Neturėtų būti tokių epizodų, – konstatavo S.Širmelis. – Kalbėsiu apie savo žaidėjus, kurie darė tai, ko daryti nederėtų. Topčagičius… Patyręs žaidėjas, mano karjeroje tai pirmas kartas, kai žaidėjas, pakilęs nuo suolo, jau būdamas pakeistas, kažką tokio nuveiktų. Reikia kalbėti. Čia tas baras, į kurį reikia kreipti dėmesį ir kurio aš nežinojau. Kalbėsime, aiškinsimės.

Kaip vertinti? Aišku, kad neigiamai, tokių dalykų būti neturėtų. Varžovai irgi žaidė ne baletą, bet atsakas turi būti vienas: jei antras kėlinys – tie vartai (rodo pirštu). Įmuškite ten įvartį, čia yra atsakymas. Nėra jokių kitokių.“

Varžovai irgi žaidė ne baletą

Prieš šį epizodą „Sūduvos“ treneriui teko keisti Glebą Kuškiną, kurį grubiai sustabdė Simonas Urbys. Tiesa, kaip pasakojo S.Širmelis, naujokas iš Latvijos itin rimtų sužeidimų išvengė.

„Kauno Žalgirio“ treneris Rokas Garastas neslėpė apmaudo dėl to, kad taškų iškovoti Marijampolėje nepavyko.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Garastas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Garastas

„Eigoje gal viskas buvo ne taip, kaip planavome. Žinojome, kad laukia stipri komanda, čempionų iššūkis. Kai baigėsi rungtynės, galvoju, kad galėjome bent taškelį paimti. Nesusitvarkėme su darbu baudos aikštelėje ir to taško nepasiekėme“, – sakė dvigubai už savo varžovą S.Širmelį jaunesnis kauniečių treneris.

Jis S.Širmelio kritikuotus aistrų protrūkius vertino atsargiau.

„Manau, kad visi, grįžę po karantino, nori laimėti, visi žaidžia su energija, su pykčiu. Kai kurie tokie momentai, veiksmai iššaukia tokias reakcijas. Gal kai kurie per karštai reaguoja. Tokių situacijų šiandien buvo ne viena. Manau, kad tai – sportinės situacijos, tik kai kurie per daug reaguoja“, – kalbėjo R.Garastas.

VIDEO: Futbolas grįžo į stadionus – pirmieji 300 „Sūduvos“ sirgalių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai