Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Philippas Lahmas: „Ballon d'Or“ rinkimai yra puolėjų populiarumo konkursas“

Miuncheno „Bayern“ krašto gynėjas Philippas Lahmas sukritikavo geriausio pasaulio futbolininko rinkimų sistemą. Anot žaidėjo, Auksinio kamuolio rinkimai neturi prasmės, nes futbolas yra komandinis žaidimas.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

„Žinoma, momentas, kai kamuolys skrieja į tinklą yra nuostabus, tai motyvuoja žaisti futbolą, motyvuoja vaikus žaisti futbolą. Mūsų sportui reikia puolėjų ir herojų. Vis dėlto futbolas nėra vien triumfo momentai. Futbolas yra komandinis darbas, vienybė, gynyba, rezultatyvūs perdavimai, pasiaukojimas.

Tačiau tik žaidėjai, įmušantys įvarčius, gali vadintis geriausiais pasaulio futbolininkais. Galbūt komandiniame sporte reikėtų skirti ne vieną individualų apdovanojimą, o rinkti geriausią vartininką, gynėją, saugą ir puolėją“, – svetainėje goal.com klausia P.Lahmas.

Anot „Bayern“ gynėjo, dabartiniai rinkimai yra tiesiog populiarumo futbolo pasaulyje įvertinimas. Trys geriausi 2015 m. žaidėjai – Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi ir Neymaras – tuo pačiu yra ir populiariausi „Facebook“ tinkle.

Anot P.Lahmo, iš viso būrio balsuojančių nacionalinių rinktinių trenerių ir kapitonų bei skirtingų šalių žurnalistų, tik keli supranta rinkimų prasmę. 

„Neišskiriu ir savęs, penkis kartus balsavau rinkimuose. Sezono metu tu gauni prašymą išrinkti tris geriausius žaidėjus ir visada pasirenki labiausiai žinomus vardus. Tu balsuoji už dažniausiai matomus žaidėjus“, – rašo P.Lahmas.

Futbolininkas primena, kad vienintelis Fabio Cannavaro yra tikras gynėjas, laimėjęs aukso kamuolį. Buvo ir pora saugų – Zinedine'as Zidane'as ir Lotharas Matthausas – ir viskas. Pastarasis prizą laimėjęs vartininkas, Levas Jašinas, tai padarė gūdžiais 1963 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai