Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pigiausio „Euro 2024“ trenerio komandos pakylėtame Sakartvele – ekstazė: „Mūsų pasaka tęsiasi“

Sakartvelo futbolininkų sėkmingas žygis 2024 metų Europos futbolo čempionate tapo tikrai švente visai šaliai.

Buvusio Prancūzijos rinktinės žaidėjo Willy Sagnolio treniruojamiems kartvelams vien debiutas Europos čempionate prilygo pasakai. Dabar Kaukazo šalies atstovai savo svajonių istorijoje atvertė naują lapą – pateko į Europos čempionato aštuntfinalį.

Savo debiuto elitiniame turnyre rungtynėse Sakartvelo rinktinė pelnė pirmą įvartį, bet pralaimėjo turkams 1:3. Vėliau buvo sužaista 1:1 su čekais, o grupių etapas užbaigtos su trenksmu 2:0 laimint prieš pasaulio elitui priklausančius portugalus. Ši pergalė kartvelams garantavo trečiąją vietą F grupėje ir atvėrė kelią į aštuntfinalį, kuriame laukia susitikimas su Ispanijos ekipa.

„Neprisimenu, ką sakiau žaidėjams prieš rungtynes. Emocijos ir susikaupimas buvo aukščiausio lygio, – po istorinės pergalės Europos čempionate kalbėjo komandos vyriausiasis treneris W.Sagnolis. – Man rūpėjo įteigti žaidėjams, kad jie nebijotų ir mėgautųsi akimirka. Man vis dar sunku suprasti, ką padarėme. Sunku rinkti žodžius. Didžiuojuosi savo komanda.

Neturėjome ką prarasti, norėjome gerai praleisti laiką. Turėjome vieną tikslą: kad mūsų aistruoliai taip pat gerai praleistų laiką ir mumis didžiuotųsi. Mums tai pavyko. Tai didi diena šiai rinktinei, esu laimingas, kad čia esu.“

Beje, prancūzas yra mažiausią algą gaunantis treneris tarp visų „Euro 2024“ rinktinių strategų. Skelbiama, kad W.Sagnolio atlygis siekia vos 200 tūkst. eurų. Dosniausiai apmokamas treneris yra anglas Garethas Southgate'as, kuriam Anglijos futbolo asociacija per metus atseikėja net 5,8 mln. eurų.

Po grupių etapo rezultatyviausias Europos čempionato žaidėjas yra Georgesas Mikautadzė, į portugalų vartus įmušęs baudinį. Prancūzijos Liono mieste gimęs „Metz“ puolėjas dabar yra pelnęs 3 įvarčius ir atlikęs 1 rezultatyvų perdavimą. Tuo metu Prancūzijos rinktinė per trejas rungtynes sukrapštė tik 2 įvarčius.

„Nesustosime. Iš tikrųjų Europos čempionatas dar tik prasidėjo“, – išaugusias ambicijas demonstravo futbolininkas.

Itin ryškiu „Euro 2024“ personažu tapęs Chvičia Kvaracchelija, kuris jau rungtynių pradžioje pasiuntė portugalus į nokdauną, taip pat neslėpė emocijų.

„Italijos čempiono titulas su „Napoli“ leido didžiuotis. Tačiau tikrai laimingas esu tik šiandien, nes suteikiau džiaugsmo savo tautiečiams vilkėdamas rinktinės marškinėlius. Tai geriausia mano gyvenimo diena“, – tvirtino kartvelas.

Savo šalies rinktinę iš karto po pergalės pasveikino ministras pirmininkas Iraklis Kobachidzė.

„Šiandien esame pilni neįtikėtinų emocijų. Iš karto po rungtynių pasveikinau vyrus. Jie mums padovanojo stebuklą“, – sakė politikas.

Po pergalės prieš portugalus šventė visas Sakartvelas, o šalies žiniasklaida tryško pagyrimais.

„Pasaka tęsiasi. Jau visi žino, kas yra Sakartvelas“, – didžiavosi belive.ge.

„Tai yra lyg sapnas. Sakartvelas toliau rašo savo pasaką“, – triumfavo sportgall.ge.

„Tai buvo istorinė diena ne tik mūsų futbolui, bet ir visai šaliai. Nepriklausomai nuo to, kaip baigsis rungtynės su Ispanija, W.Sagnolio komanda yra „Euro 2024“ pergalė“, – pagyrimus žarstė lelo.ge.

„Sakartvelas žaidė sunkioje grupėje, bet įmušė daugiau įvarčių nei Albanija, Anglija, Belgija, Čekija Danija, Kroatija, Lenkija, Prancūzija, Serbija, Slovakija, Slovėnija, Škotija, Ukraina ir Vengrija“, – suskaičiavo 1TV televizijos kanalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius