Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas istorijoje: „Chelsea“ į finalą atvairavęs vokietis padarė tai, ko nebuvo pavykę niekam

Sezono viduryje Londono „Chelsea“ vairą perėmęs Thomasas Tuchelis po kelių savaičių diriguos „mėlynuosius“ UEFA Čempionų lygos finale. Dar gruodį „Paris Saint-Germain“ klubą treniravęs vokietis po laimėto pusfinalio prieš Madrido „Real“ gali pasigirti istoriniu pasiekimu.
Thomasas Tuchelis
Thomasas Tuchelis / „Scanpix“ nuotr.

47-erių buvęs futbolininkas vos prieš mažiau nei devynis mėnesius dėliojo Čempionų lygos finalo planą treniruodamas kitą komandą.

Th.Tuchelio diriguojamas PSG pernai rugpjūtį Lisabonoje metė iššūkį Miuncheno „Bayern“ klubui, bet pralaimėjo 0:1 po vienintelio Kingsley Comano kirčio.

Jau gegužės 29-ąją Th.Tuchelis vėl stovės prie šoninės linijos Čempionų lygos finale, tik šįkart jo nurodymų klausys jau „Chelsea“ atstovai.

Antrus metus iš eilės su skirtingomis komandomis į prestižinio turnyro finalą iškopęs vokietis tapo pirmuoju tą padariusiu treneriu Čempionų lygos istorijoje – iki tol treneriai su skirtingomis komandomis į finalą yra patekę nebent ne per paeiliui ėjusius sezonus.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Čempionų lygos pusfinalis: „Chelsea“ – „Real“
„Scanpix“ nuotr./UEFA Čempionų lygos pusfinalis: „Chelsea“ – „Real“

Bilietą į finalą „Chelsea“ iškovojo trečiadienį, kai atsakomosiose pusfinalio rungtynėse namuose užtikrintai 2:0 įveikė Madrido „Real“ klubą. Pirmasis komandų susitikimas Ispanijoje baigėsi 1:1.

„Gal tai reiškia, kad kažką darau gerai, – po pergalės bendraudamas su „BT Sport“ sakė vokietis, netrukus nusijuokęs. – O gal ir ne, kadangi tai padariau su skirtingais klubais? Turbūt priklauso nuo to, ko klausi.“

Pernai neatlaikęs bavarų spaudimo, šįkart finale Th.Tuchelis su komanda stos prieš „Manchester City“ su Pepu Guardiola prie šturvalo.

Gal tai reiškia, kad kažką darau gerai.

Prieš Anglijos čempionų karūną jau beveik užsimovusią komandą kovosiantis vokietis po pusfinalio pagarbiai atsiliepė apie būsimą varžovą.

„Esu labai laimingas pasiekęs dar vieną finalą. Visada sakiau ir sakysiu, kad „Bayern“ ir „Manchester City“ man yra etalonai. Norime kuo labiau sumažinti savo lygio skirtumą nuo „Man City“, – kalbėjo vokietis.

Tik sausį prie „Chelsea“ vairo stojęs specialistas pratęsė ir įdomią šios komandos tradiciją.

Londono komanda į Čempionų lygos finalą pateko trečią kartą ir visus tris sykius tai jai pavyko po to, kai sezono viduryje klubo savininkas Romanas Abramovičius priėmė sprendimą pakeisti trenerį.

2007-2008 m. sezone „Chelsea“ palikusį Jose Mourinho pakeitęs Avramas Grantas nuvedė ekipą į finalą, kuriame po baudinių serijos „mėlynieji“ nusileido „Manchester United“, o 2011-2012 m. sezono viduryje Andre Villasą-Boasą pakeitė Roberto Di Matteo, su kuriuo „Chelsea“ per baudinius laimėjo finalą prieš „Bayern“.

Scanpix/AP nuotr./Roberto Di Matteo
Scanpix/AP nuotr./Roberto Di Matteo

Šį kartą istorija pasikartojo, kai klubą į finalą atvedė Franką Lampardą pakeitęs Th.Tuchelis.

Iš viso per R.Abramovičiaus erą „Chelsea“ žaidė septyniuose įvairių turnyrų finaluose, iš kurių į šešis ją atvedė sezono viduryje komandos valdymą perėmę treneriai. Viename iš jų dar prieš lemiamą Čempionų lygos dvikovą ekipai vadovaus ir Th.Tuchelis, kurio „Chelsea“ gegužės 15-ąją dėl FA taurės kausis su „Leicester City“.

Čempionų lygos finalas gegužės 29-ąją bus žaidžiamas Atatiurko stadione Stambule.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant