Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmojo titulo dalybos Anglijoje: „Community Shield“ taurę iškovojo „lapės“

Londono „Wembley“ stadione šeštadienio vakarą paaiškėjo pirmojo sezono trofėjaus savininkas Anglijoje. „FA Community Shield“ taurę iškovojo „Leicester City“ ekipa, po atkaklios kovos 1:0 palaužusi „Manchester City“.
„Leicester City“
„Leicester City“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abi komandos klubinio futbolo išsiilgusiems aistruoliams padovanojo nuostabų reginį su daug pavojingų progų ir drama iki pat paskutinio teisėjo švilpuko.

Rungtynių baigtį nulėmė neapdairus „miestiečių“ vidurio gynėjo Nathane'o Ake žaidimas savo baudos aikštelėje. Pastarasis kojomis bandė gaudyti link vartų sprunkantį Kelechi Iheanacho – varžovų puolėją pargriovė ne pagal taisykles, o būtent Nigerijos futbolininkas ir stojo prie 11 metrų žymės.

Atsarginis „Man City“ vartų sargas Zackary Steffenas atspėjo kamuolio skriejimo kryptį, tačiau smūgis buvo per stiprus ir „Leicester City“ išsiveržė į priekį, o netrukus ir kėlė rankas į viršų džiaugdamiesi pirmu sezono trofėjumi.

„FA Community Shield“ turnyre kiekvienais metais prieš sezono pradžią susitinka „Premier“ lygos ir FA taurės nugalėtojai.

Brendono Rogerso treniruojamos „lapės“ šį trofėjų iškovojo pirmą kartą klubo istorijoje. Mančesterio klubas siekė jau septintojo titulo.

Anglijos „Premier“ lyga startuos jau ateinantį penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas