Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvarčių fejerverkai Serbijos ir Kamerūno rungtynėse nugalėtojo neišaiškino

Iš pradžių pirmavo Kamerūnas, tuomet – Serbija, turėjusi net dviejų įvarčių persvarą, tačiau galiausiai viskas baigėsi lygiosiomis – 3:3.

Pralaimėjimais pasaulio čempionatą pradėjusios rinktinės siekė pirmosios pergalės G grupėje ir gaudė lyderius Brazilijos (3 tšk.) bei Šveicarijos (3 tšk.) komandas, tačiau galiausiai turėjo tenkintis iškovojusios tik po 1 tašką.

Kamerūno rinktinėje šiose rungtynėse jau nebuvo pagrindinio vartininko Andre Onanos, kuris buvo pašalintas iš nacionalinės komandos po, kaip pranešama, kivirčo su vyr. treneriu Rigobertu Songu. Sutaikyti trenerį su žaidėju nesėkmingai bandė net Kamerūno legenda bei dabartinis federacijos prezidentas Samuelis Eto‘o.

Antras kėlinys

90+6 min. Viskas. Beprotiškos rungtynės baigiasi 3:3.

85 min. Atakuoja abi rinktinės, siekiančios pergalės, tačiau rezultatas nesikeičia. Lygiosios ir vienas taškas netenkina abiejų rinktinių, nes grupėje pirmaujančios brazilų bei šveicarų rinktinės turi jau po 3 taškus.

66 min. Vau! Kamerūnas lygina rezultatą. Serbai vėl suklysta, bandydami daryti nuošalę, o Ericas Maximas Choupo-Motingas muša kamuolį į vartus. 3:3.

64 min. Kamerūnas muša įvartį. Jis iš pradžių neįskaitomas dėl nuošalės, tačiau VAR peržiūra parodo, kad nuošalės nebuvo ir intriga grįžta (3:2). Įvartį gražiu smūgiu pelnė Vincentas Aboubakaras.

53 min. Serbai toliau pjausto Kamerūno gynybą, kol atlieka perdavimą laisvam A.Mitrovičiui, kuris tiesiog paridena kamuolį į tuščius vartus (3:1).

Pirmas kėlinys

45+3 min. Kamerūno gynyba byra. Užsivedę serbai muša antrą. Afrikiečiai vėl vaikiškai klysta prie savo vartų, o Sergejus Milinkovičius-Savičius siunčia kamuolį į vartų tinklą, išvesdamas į priekį jau serbus (2:1).

45+1 min. Pačioje kėlinio pabaigoje, jau per teisėjo pradėtą laiką, serbai lygina rezultatą. Standartinė situacija, Dušano Tadičiaus perdavimas ir laisvas paliktas Strahinja Pavlovičius siunčia kamuolį į vartų kampą (1:1).

29 min. Tačiau pirmasis įvartis krenta į serbų vartus. Kamerūnas kelia kampinį ir gynėjas Jeanas-Charles Castelletto siunčia kamuolį į vartus. Rungtynių pradžioje geriau žaidusi Serbija atsilieka 0:1.

17 min. Dar viena siaubinga Kamerūno klaida prie savų vartų, bet A.Mitrovičius įsigudrina nepataikyti į vartus.

10 min. Graži serbų kombinacija, A.Mitrovičius paguldo varžovų gynėją ant vejos po klaidinančio judesio, bet kamuolys po smūgio į tolimąjį vartų kampą trenkiasi į virstą ir grįžta į aikštę.

1 min. Siaubinga rungtynių pradžia serbams. Jau pirmąją minutę jų puolimo lyderis A.Mitrovičius kenčia skausmus ir iššlubčioja iš aikštės. Tiesa, kol kas atrodo, kad serbas, kuris čiurnos traumą buvo patyręs ir prieš čempionatą, bandys tęsti rungtynes.

Serbai pirmose G grupės rungtynėse 0:2 neprilygo Brazilijai, o Kamerūnas minimaliu skirtumu 0:1 nusileido Šveicarijai.

Serbijai, neskaičiuojant Jugoslavijos laikų, tai tik ketvirtosios planetos pirmenybės ir kol kas visos jos baigdavosi dar grupių etape.

„Scanpix“ nuotr./Serbų sirgalius Katare
„Scanpix“ nuotr./Serbų sirgalius Katare

Tuo metu Kamerūnas, pirmasis iš Afrikos patekęs į pasaulio čempionato ketvirtfinalį (tai padarė 1990-aisiais), pirmenybėse žaidžia po 8 metų pertraukos ir net 6 kartus iš 7 savo pasirodymą baigė grupės varžybose.

FIFA reitinge Serbija užima 21 vietą, Kamerūnas yra 43-ias.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas