Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15min publikacijos – skandalas ir gynyba Bulgarijoje: „Visiška manipuliacija“

Bulgarijos futbolo rinktinė Kaune pasižymėjo ne tik nuviliančiomis lygiosiomis 1:1, tačiau ir negarbingu gestu po rungtynių – svečiai paliko jovalą rūbinėje. Dėl šio akibrokšto Bulgarijoje kilo skandalas, į kurį sureagavo vietinės futbolo sąjungos atstovas, kaltinęs lietuvius melu ir kritikavęs juos dėl paviešintų nuotraukų.
Bulgarijos rinktinės rūbinė po mačo Kaune
Bulgarijos rinktinės rūbinė po mačo Kaune / 15min nuotrauka

15min pasidalino nuotrauka iš Bulgarijos rūbinės – po visą patalpą išmėtytos picų dėžės, vandens buteliai, pleistrai, akreditacijos ir kitos šiukšlės.

15min nuotrauka/Bulgarijos rinktinės rūbinė po mačo Kaune
15min nuotrauka/Bulgarijos rinktinės rūbinė po mačo Kaune

Kur kas daugiau dėmesio ši nuotrauka sulaukė pačioje Bulgarijoje – žiniasklaida ir visuomenė pasibaisėjo savo rinktinės elgesiu po mačo ir parodyta nepagarba šeimininkams.

Vis dėlto Bulgarijos futbolo sąjungos stovykla nusprendė surengti kontrataką. Iniciatyvos ėmėsi Georgi Ivanovas – Bulgarijos rinktinės techninis direktorius, išplatinęs išsamų komentarą apie situaciją.

Svarstymai, kad mūsų futbolininkai sąmoningai paliko netvarkingą persirengimo kambarį – visiška manipuliacija

„Esu labai nusivylęs dėl paviešintos nuotraukos iš Bulgarijos rinktinės persirengimo kambario po rungtynių su Lietuva, – pradėjo G.Ivanovas. – Bet dar labiau esu nusivylęs visuomenės reakcija.

Visi, kurie žaidė futbolą, žino, kad rūbinė nėra laboratorija, tad normalu, kad susikaupia didžiuliai kiekiai šiukšlių po rungtynių. Svarstymai, kad mūsų futbolininkai sąmoningai paliko netvarkingą persirengimo kambarį – visiška manipuliacija. Aš pats mačiau, kad rūbinė buvo švari, kuomet ją palikome. O kas nutiko vėliau – nežinau.

Jūs visi žinote, kad mūsų rinktinė paliko Kauną iškart po mačo, tačiau mes tikrai bandėme palikti rūbinę normalios būklės.

Žvelgiant į namų komandą, man nėra priimtinas toks nuotraukų platinimas – niekada per savo karjerą neleidau sau elgtis taip negarbingai prieš savo varžovą. Rūbinė yra futbolo šventovė, ji neliečiama.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės: Lietuva – Bulgarija
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės: Lietuva – Bulgarija

Taip, aš žinau gerąjį Japonijos pavyzdį, tačiau garantuoju jums, jog nėra buvę atvejo, kad Bulgarijos rinktinės varžovai tinkamai sutvarkytų persirengimo kambarį po rungtynių. Žinoma, negaliu patvirtinti to fotografijomis, nes varžovų rūbinės fotografavimas man peržengia moralės ribas.

Garantuoju jums, kad nė vienas Bulgarijos rinktinės darbuotojas neleis sau fotografuoti Lietuvos rinktinės rūbinės po jų vizito čia spalio mėnesį. Mūsų orumas to neleistų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas