Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Po emocingų rungtynių – C.Ronaldo žinia

Po Portugalijos rinktinės pergalės Vokietijoje vykstančio Europos futbolo čempionato aštuntfinalyje prieš Slovėniją laimėtojų superžvaigždė Cristiano Ronaldo paskelbė, kad dalyvauja paskutiniame savo karjeros Europos čempionate.

39 metų futbolininkui rungtynės su slovėnais įsimins visam gyvenimui. Per pagrindinį laiką komandos nesugebėjo pelnyti įvarčių, o pratęsimo pirmojo kėlinio pabaigoje C.Ronaldo stojo mušti baudinio.

Puolėjo smūgį atrėmė slovėnų vartininkas Janas Oblakas, o per pertrauką C.Ronaldo apsipylė ašaromis ir buvo raminamas komandos draugų.

Vis dėlto, atėjus baudinių serijai, gyva Portugalijos legenda prie kamuolio žengė pirmas ir pasiuntė kamuolį į tinklą.

Portugalų dienos žvaigžde tapo vartininkas Diogo Costa, dar pratęsimo metu apsigynęs nuo Benjamino Šeško reido vienas prieš vieną ir atmušęs visus tris slovėnų smūgius baudinių serijoje. Portugalija laimėjo seriją 3:0 ir žengė į ketvirtfinalį, kuriame laukia susitikimas su Prancūzijos rinktine.

Po rungtynių bendraudamas su savo šalies žurnalistais C.Ronaldo paskelbė, kad šis Europos čempionatas yra paskutinis jo karjeroje. Futbolininkas nenorėjo savo paskutinio Senojo žemyno turnyro užbaigti neįmuštu baudiniu ir pralaimėjimu, todėl į savo nesėkmę reagavo taip emocingai.

„Net stipriausiems būna blogų dienų. Atsidūriau dugne tada, kai komandai manęs reikėjo labiausiai, – sakė C.Ronaldo vėl susigraudindamas. – Liūdna pradžia, bet džiaugsminga pabaiga. Toks yra futbolas – akimirkos, nepakartojamos akimirkos. Jaučiuosi liūdnas ir laimingas tuo pačiu metu. Reikia džiaugtis. Komanda atliko didelį darbą, kovojome iki paskutinės akimirkos ir nusipelnėme pergalės.

Neįmušiau baudinio rungtynių metu, bet norėjau mušti pirmas serijoje, nes reikia prisiimti atsakomybę. Nebijau iššūkių. Kartais tai pasiteisina, kartais – ne, bet tikrai niekada nepasiduosiu.“

Savo komandos kapitoną bandė paguosti ir rungtynių didvyris D.Costa.

„Visi žinome, kad Cristiano dirba sunkiausiai. Suprantu, koks nusivylęs jis buvo, nes jis žaidimui atiduoda visą save. Malonumas ir garbė būti su juo vienoje komandoje, – sakė vartininkas, rungtynes pavadinęs geriausiomis savo karjeroje. – Esame šeima, tikrai taip galvoju. Stengiausi padėti komandai geriausiai kaip galiu, tai buvo svarbiausia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius