Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po gėdingo pralaimėjimo Žaliojo Kyšulio saloms Kamerūnas suspendavo trenerį Denisą Lavagne

Po gėdingo pralaimėjimo 0:2 Žaliojo Kyšulio salų rinktinei Kamerūno futbolo federacija suspendavo trenerį Denisą Lavagne ir nemokės jam algos iki pat kontrakto pabaigos. Prancūzas afrikiečių treneriu buvo paskirtas prieš mažiau nei metus.
Kamerūno futbolininkai
Kamerūno futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kamerūnas Futbolas

Kamerūnas rugpjūčio 7-ą dieną 2013 metų Afrikos tautų turnyro (Cup of Nations) kvalifikacinėse rungtynėse išvykoje 0:2 nusileido silpnai Žaliojo Kyšulio šalių rinktinei ir gali nepatekti į pagrindinį turnyrą. Keturiskart turnyro čempionai jame nedalyvavo šiemet, tad iškritimas iš kitų metų čempionato šaliai būtų didelė nesėkmė.

Po pralaimėjimo futbolo aistruoliai sukėlė neramumus prie futbolo federacijos būstinės, į kuriuos teko įsikišti policijai.

Vietoj D.Lavagne paskirtas Jeanas Paulas Akono, kurio vadovaujama Kamerūno rinktinė 2000 Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse laimėjo auksą. Nuo 2001-ųjų, kuomet J.P.Akono baigė treniruoti Kamerūną, prie ekipos vairo stovėjo 11 skirtingų trenerių, tačiau nė vienas nesugebėjo grąžinti šalies futbolo į buvusią viršūnę.

Kamerūnas ilgą laiką buvo dominuojanti jėga Afrikos futbole – tai pirmoji žemyno valstybė, sugebėjusi patekti į pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį. Tai kamerūniečiai padarė 1990 Italijoje vykusiose pirmenybėse.

Nuo tada Kamerūnas praleido tik vieną pasaulio čempionatą 2006-ais, tačiau pastarajame pralaimėjo visus tris grupės mačus.

Pastaruoju metu Kamerūno futbolą krėtė nesutarimai ir skandalai. Prieš metus svarbiausi žaidėjai buvo suspenduoti dėl streiko prieš federaciją, kurio metu futbolininkai bandė išsireikalauti didesnių premijų. Tuo metu vietos rinktinėje neteko ir didžiausia šalies futbolo žvaigždė Samuelis Eto`o, kuris neseniai atsisakė grįžti į rinktinę, motyvuodamas federacijos „mėgėjišku darbo ir nekompetencija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas