Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po ilgo laiko plokštelę pakeitęs Pepas Guardiola: „Viskas mūsų rankose“

Pepas Guardiola po „Manchester City“ triumfo prieš Londono „Arsenal“ pripažino, kad kovoje dėl „Premier“ lygos titulo jo auklėtiniai tapo favoritais.

Savaičių savaites P.Guardiola kartojo, kad „Arsenal“ yra favoritai kelti Anglijos čempionų taurę į viršų šiame sezone.

Bet katalonas pripažino kitokią realybę po pergalės „Etihad“ stadione trečiadienį. „Arsenal“ vis dar yra pirmoje vietoje turnyro lentelėje su 75 taškais, bet „Man City“ turi 73 taškus ir net dvejas rungtynes atsargoje.

Jei „miestiečiai“ taptų čempionais, jie iškovotų jau penktą titulą per šešerius metus.

„Viskas mūsų rankose. Turime laimėti likusias rungtynes, bet viskas priklauso nuo mūsų pačių. Iki šiandien man geresnė atrodė „Arsenal“ situacija“, – tikino P.Guardiola.

„Kitos trejos rungtynės bus labai svarbios, – tęsė treneris. – „Fulham“ sekmadienį, tada du mačai namuose. Šios trejos rungtynės parodys, ar darome tai, ką privalome. Skambės naiviai, bet vis dar atsiliekame nuo „Arsenal“, jie dviem taškais mus lenkia.“

„Man City“ nupūtė varžovus įspūdingu stiliumi trečiadienį namuose. Du įvarčius mušė ir rezultatyvų perdavimą atliko Kevinas De Bruyne, tiksliai galva smūgiavo Johnas Stonesas, o Erlingas Haalandas dukart asistavo komandos draugams bei kartą pasižymėjo pats.

„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas
„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas

„Žaidimas priklauso jiems, – apie K.De Bruyne ir E.Haalandą teigė P.Guardiola. – Neišmokiau jų treniruotėse, kaip rasti vienam kitą. Futbolininkai yra paprastesni nei jūs galvojate. Erlingas žino, ką daryti, kai Kevinas yra su kamuoliu. Kevinas yra perdavimų profesorius, nepaisant to, ar yra aikštėje Erlingas. Erlingas muša įvarčius visada, nesvarbu, ar aikštėje yra Kevinas. Tačiau kartu, turėdami erdvės, jie yra labai pavojingi.“

M.Arteta balta vėliava po sutriuškinimo mojuoti atsisakė.

„Scanpix“ nuotr./Mikelis Arteta ir Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Mikelis Arteta ir Pepas Guardiola

„Labai sunkus vakaras, ypač turint omenyje, kaip mes pralaimėjome, – dėstė Londono komandos strategas. – Tačiau turime stotis, žvelgti į platųjį paveikslą ir suprasti, kad mes koja kojon žengiame su šia nuostabia komanda. Norime kautis. Nepasiduosime. Dar liko penkerios rungtynės ir bet kas gali nutikti.

Buvome nugalėti geresnės komandos, taip jau yra. Jie žaidė neįtikėtinai. O kai taip yra, tampa labai sunku. Reikia sezoną pradėti ir baigti besivaržant. Buvome nubausti ir galėjome būti nubausti dar labiau.“

M.Arteta teigė manantis, jog jo komandai reikia laimėti visas likusias rungtynes tam, kad būtų galima dar kibti į atlapus „Man City“ ekipai. „Mėlynieji“ dar vis kovoja dėl trijų titulų: „Premier“ lygos, FA taurės ir Čempionų lygos.

„Nemanau, kad žaidėjai buvo išsigandę, – teigė M.Arteta. – Tačiau žinoma, rungtynių pradžia nepadėjo, prisidarėme problemų. Pralaimėjome dvikovas, pirmus, antrus kamuolius. Tada taip ir nutinka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas