Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po konflikto su ministre – A.Pukelio pareiškimas: „Stebiuosi, kad parduotuvėje man dar parduoda duoną“

Aistros po šios savaitės pradžioje sostinėje vykusios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) apdovanojimų ceremonijos nesiliauja. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė išplatino pareiškimą, kuriame piktinasi, jog renginio metu scenoje pasirodė prieštaringos reputacijos verslininkas Arūnas Pukelis. Viena įtakingiausių šalies futbolo figūrų taip pat išplatino oficialų pareiškimą.
Arūnas Pukelis
Arūnas Pukelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pateikiame A.Pukelio oficialią poziciją:

Po pirmadienį įvykusios Lietuvos futbolo federacijos apdovanojimų teikimo ceremonijos sulaukiau daugybės žiniasklaidos prašymų įvertinti politikų pasisakymus apie federaciją ir apie mane. Mano vertinimas paprastas: dvejus metus sistemingai vykdomas viešas puolimas prieš mane duoda savo vaisių.

Dvejus metus vykdomos informacinio smurto kampanijos rezultatas aiškus: aukščiausi Lietuvos politikai organizacijai, kurioje dirbu, įsakmiai nurodo, kad „vienintelis teisingas kelias yra atsiriboti nuo tokių veikėjų“, nes aš „esu turėjęs problemų su teisėsauga“, o tai yra „nuolat pažymima žiniasklaidoje“. Primenama nuolat vienoje žiniasklaidos priemonėje, vieno konkretaus asmens, turinčio aiškų piniginį interesą.

Už savo praeities klaidas jau atsakiau pagal įstatymus, dirbu darbą ir einu visuomenines pareigas. Nei iš valstybės institucijų, nei iš federacijos nesu gavęs absoliučiai jokių priekaištų dėl savo darbo, todėl viešus politikų pareiškimus, neva vien mano buvimas federaciją daro „nepatikimą ir neskaidrią“, galiu vertinti tik kaip prieš mane vykdomos informacinio smurto kampanijos rezultatą ir kaip viešą spaudimą teismams, nagrinėjantiems ginčus dėl viešai apie mane skleidžiamos informacijos.

Kai kurių politikų nuomone, dėl to, kad „esu turėjęs problemų su teisėsauga“, turėčiau visam laikui pasitraukti iš bet kokių pareigų, nedalyvauti jokiuose viešuose renginiuose, o man bet kokias paslaugas teikę – kad ir mokę kalbos – asmenys taip pat yra amžiams susitepę. Stebiuosi, kad parduotuvėje man vis dar parduoda duoną.

Kartu tikiu, kad vis daugiau žmonių supranta, kokią iš tiesų galią turi nuomonės formuotojai, ir vis kritiškiau vertina šių veikėjų kalbėjimo tikslus. Taip pat noriu tikėti, kad politikų raginimai pasmerkti konkrečius žmones teisinėje valstybėje netaps norma. Kaip ne kartą minėjau, visus politikus, turinčius bet kokių klausimų apie mano darbą LFF nuo išrinkimo eiti konkrečias pareigas iki šios dienos, šiuos klausimus raginu būtinai užduoti (man ar Federacijai, o ne savo FB auditorijai), pažadu konkrečiai ir aiškiai į juos atsakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas