Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po krepšininkų nesėkmės – šansas futbolui: „Stengsimės pakelti nuotaiką sau ir tautai“

Lietuvos futbolo rinktinė ketvirtadienio vakarą stos į dar vieną kovą daugiatūkstantinės minios akivaizdoje – Dariaus ir Girėno stadione laukia Juodkalnijos iššūkis. Prieš jį treneris Edgaras Jankauskas apgailestavo dėl krepšininkų nesėkmės planetos pirmenybėse, tačiau vylėsi pagerinti nuotaiką tautiečiams.

Jau dabar aišku, kad į tribūnas sugužės daugiau nei 12 tūkst. aistruolių. Per pirmas rinktinės rungtynes Dariaus ir Girėno stadione su Bulgarija, pasibaigusias 1:1, stadionas buvo kone sausakimšas.

„Tai didelė varomoji jėga, – teigė E.Jankauskas. – Seniai Lietuvos žemėje nejaučiau kažko panašaus. Šiurpai per odą po rungtynių... Didelis ačiū sirgaliams už tai. Rytoj tai bus dar viena priežastis, aplinkybė, dėl kurios žaidėjai, kuomet trūks jėgų ar energijos, to suras. Labai norime atsidėkoti geru žaidimu ir rezultatu.“

Treneris pasakojo, kad pagrindiniai pirmadienį startavusios stovyklos akcentai iš pradžių buvo dėliojami ties žaidėjų atsistatymu.

„Yra sumušimų, mikrotraumų. Fiodoro Černycho būklė džiugina, trauma nebuvo tokia sunki, kokia atrodė iš video fragmentų. Pasekmės jaučiasi, bet medikai daro viską, kad visi žaidėjai rungtynių dieną būtų pasiruošę“, – teigė E.Jankauskas.

Jis buvo paprašytas apibūdinti Juodkalnijos rinktinės braižą. Būsimi varžovai Europos čempionato atrankoje nugalėjo Bulgariją 1:0, tuomet krito prieš Serbiją 0:2, o su Vengrija sužaidė 0:0. Lietuvos kraityje – pralaimėjimai Serbijai (0:2) ir Vengrijai (0:2) bei lygiosios su Bulgarija (1:1).

„Juodkalnija mažiau kontroliuoja kamuolį, tačiau padaro daugiau smūgių į varžovų vartus. Tad yra pasirinkta strategija, žinant savo galimybes, atiduodama iniciatyva priešininkui. Tai įvyko rungtynėse su Vengrija, Serbija. Jie turi greitą išėjimą į ataką, kur kuria pavojų. Komanda agresyvi kamuolio perėmime, pasižymi greitu išėjimu į atakas, kurias moka sėkmingai užbaigti“, – dėstė strategas.

33-ejų Stevanas Jovetičius yra vienas kertinių Juodkalnijos rinktinės žaidėjų. 68 susitikimus nacionalinės komandos gretose sužaidęs puolėjas neseniai sukirto rankomis su Pirėjo „Olympiakos“.

„Tokia figūra yra svarbi, jis turi patirties, didelę svarbą ir įtaką rūbinėje. Turint tokį žaidėją, tai didelė vertė komandai. Jis surado dar vieną top klubą. Palinkėkime jam sėkmės klube, rinktinėje nelinkėsime“, – juokėsi E.Jankauskas.

Treneris buvo paklaustas, ar Lietuvai yra būtina laimėti prieš Juodkalniją ketvirtadienio vakarą.

„Mes į kiekvienas rungtynes žiūrime kaip į tokias, kurias privalome laimėti, – tikino strategas. – Kokie veiksmai ar procesai veda link to rezultato? Mes turime išsikėlę aiškius tikslus, principus, kiekvieneriose rungtynėse norime juos diegti, gerinti. Tai kamuolio kontrolė, dvikovų kiekis, laimėtų dvikovų procentas. Tai komponentai, kurie turi įtaką galutiniam rezultatui. Kalbame ir apie kamuolio kontrolę, atakų kiekį.“

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edgaras Jankauskas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edgaras Jankauskas

Lietuvos krepšinio rinktinė patyrė skaudžią nesėkmę pasaulio čempionato ketvirtfinalyje, kuriame krito prieš Serbiją. Sekmadienį futbolo rinktinės laukia būtent serbų iššūkis.

„Stengsimės pakelti nuotaiką sau ir tautai, nepriklausomai nuo krepšininkų rezultatų, sėkmių ar nesėkmių. Reikia vyrus pagirti, jie nuėjo gražų kelią, nugalėjo, ko gero, stipriausią planetos ekipą. Suklupome prieš serbus, tačiau reikia padėkoti vyrams už gražų žaidimą, atsidavimą ir kovą“, – teigė E.Jankauskas.

Lietuvos ir Juodkalnijos rungtynės Dariaus ir Girėno stadione ketvirtadienį startuos 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas