Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Malmo“ griūties Vilniuje – įtūžusi švedų spauda: „Šokas, gerai, kad „Žalgiris“ įmušė tik sykį“

Švedijos žiniasklaida sutrikusi. Šios šalies stipriausia futbolo komanda „Malmo“ rimtai pretenduoja baigti kovą Čempionų lygoje jau antrajame atrankos etape. Antradienio vakarą charakterį pademonstravęs Vilniaus „Žalgiris“ parvertė švedų futbolo galiūną, laimėdamas pirmąją akistatą 1:0. Bet dar lieka atsakomoji dvikova po savaitės Malmėje.
Čempionų lygos atrankos rungtynės: Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmo“
Rungtynių akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Malmės komanda sunkiai pradėjo antrąjį Čempionų lygos atrankos etapą. „Žalgiris“ buvo geresnė komanda ir pelnytai laimėjo“, – liūdnai konstatuoja „Sport Bladet“ žurnalistas Jonatanas Pinheiro Diamantas.

Vienas didžiausių Skandinavijos šalyse leidžiamų dienraščių „Aftonbladet“ švedų čempionų kapituliaciją antrašte įvertino paprastai: „Šokiruojantis pralaimėjimas Čempionų lygoje.“

„Gaila. Malmės komandos kelias į Čempionų lygą dabar primena tarsi važiavimą automobiliu į statų kalną. Greitis akivaizdžiai sumažėjo, nes Švedijos čempionai netikėtai sutiko rimtą kuklaus lietuviškojo „Žalgirio“ iššūkį“, – rašo Stokholme leidžiamas „Svenska Dagbladet“.

Malmėje leidžiamo „Sydsvenskan“ žurnalistas Fredrikas Palmqvistas žymiai kategoriškesnis.

„Tai buvo labai skaudus pralaimėjimas. Turime džiaugtis, kad nusileidome tik 0:1. Per visas rungtynes Malmės komanda beveik nesukūrė progų. Gerai, kad „Žalgiris“ irgi įmušė tik kartą, bet prieš sugrįžimą namo padėtis yra sunki“, – konstatuoja žurnalistas.

Jam pritarė ir „Malmo“ klubo vartininkas Johanas Dahlinas. Anot jo, žalgiriečiai pirmajame mače laimėjo kone visus „pirmus ir antrus kamuolius“ bei buvo daug alkanesnė komanda aikštėje.

„Sužaidėme dar tik vieną pusę. Dar liko rungtynės namuose. Viskas dar labai gyva ir realu, bet jeigu norime kažko tikėtis, privalome pagerinti savo žaidimą, nes tai, kas buvo Vilniuje, neprimena to „Malmo“, kuris yra Švedijos čempionas“, – įsitikinęs J.Dahlinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas