Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po nužudymu pasibaigusio sirgalių susirėmimo – nukeltos Čempionų lygos rungtynės

Antradienio Čempionų lygos atrankos rungtynės tarp Atėnų AEK ir Zagrebo „Dinamo“ yra nukeltos. Toks sprendimas priimtas po sirgalių kruvino susirėmimo, kurio metu žuvo 29-erių vyras.
Vieta, kurioje buvo subadytas AEK sirgalius
Vieta, kurioje buvo subadytas AEK sirgalius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

AEK ir „Dinamo“ sirgaliai santykius aiškinosi šalia „Agia Sophia“ stadiono, o jauno aistruolio gyvybė užgeso ligoninėje.

Dar aštuoni žmonės sužeisti, policija pranešė, kad sulaikyti net 98 asmenys. AEK žaidėjai antradienį nešė gėles į vietą, kurioje užgeso sirgaliaus gyvybė.

UEFA po šio kruvino incidento uždraudė išvykos sirgalių dalyvavimą abiejose rungtynėse – Atėnuose ir Zagrebe. Pranešama, kad rungtynės yra nukeltos pasitarus su vietinėmis saugumo institucijomis.

Atsakomasis mačas Zagrebe bus sužaistas kitą antradienį, o pirmąsias rungtynes Atėnuose planuojama surengti penktadienį arba šeštadienį.

Graikijos policija pranešė, kad neramumai ėmė kilti po „Dinamo“ treniruotės. Apie 100-120 Kroatijos sirgalių pasirodė prie stadiono ir užpuolė AEK aistruolius.

Abiejų ekipų sirgaliai mėtė padegamuosius užtaisus, akmenis, kitus objektus, smurtui naudojo viską, kas papuolė po ranka. Policija bandys išsiaiškinti pagrindinius kaltininkus.

Graikija pastaruoju metu griežtai kovoja su sirgalių chuliganizmu – 2022-ųjų vasarį Salonikuose buvo nužudytas 19-metis Alkis Kampanos. Praėjusį mėnesį teismas septynis asmenis pripažino kaltais dėl žmogžudystės ir pasiuntė už grotų iki gyvos galvos, dar penki už bendradarbiavimą nuteisti 19 ir daugiau metų už grotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius