Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po pergalės prieš „Chelsea“ ekspertai liaupsino „City“, P.Guardiola – kuklųjį belgą

Anglijos „Premier“ lygoje šeštadienį „Manchester City“ išvykoje nukovė titulą ginančią Londono „Chelsea“ ir susižėrė ekspertų liaupses.
„City“ futbolininkai sveikina Keviną de Bruyne
„City“ futbolininkai sveikina Keviną de Bruyne / „Scanpix“ nuotr.

„Antonio Conte ne kartą – „Premier“ lygoje, „Serie A“ ir Čempionų lygoje – yra įrodęs, koks puikus taktikas yra, tačiau šeštadienį jis pralaimėjo mikrodvikovą Pepui Guardiolai“, – konstatavo „Sky Sports“ apžvalgininkas Peteris Smithas.

Buvęs Anglijos rinktinės puolėjas Alanas Sheareris „Manchester City“ žaidimą pavadino „tikrai įspūdingu pasirodymu“.

„Jie buvo geresni visose pozicijose ir dominavo, nors žaidė be Vincent'o Kompany, Benjamino Mendy ir Sergio Aguero“, – pastebėjo A.Sheareris.

„Negalima tokiai komandai suteikti tiek erdvės, kiek suteikė „Chelsea“. „City“ judėjimas aikštėje ir perdavimai buvo aukščiausios klasės. Kaip ir spaudimas: jie dirbo kaip komanda periminėdmai kamuolius. „Chelsea“ negalėjo ištrūkti iš savo aikštės pusės“.

P.Guardiolos komanda kamuolį kontroliavo net 62 proc. laiko, šeimininkams palikdama niekingus 38 proc. Tai antras prasčiausias „Chelsea“ rodiklis „Premier“ lygos namų rungtynėse nuo 2003-04 m. sezono. Rečiau kamuolį „mėlynieji“ kontroliavo tik 2015 m. mače su „Manchester United“ (30 proc.).

Nepaisant dominavimo, pergalę „miestiečiams“ atnešė vienintelis Kevino De Bruyne juvelyrinis smūgis 67-ą minutę.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Kevinas de Bruyne
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Kevinas de Bruyne

Per paskutines 17 lygos rungtynių šis belgas tiesiogiai prisidėjo prie 15 įvarčių – atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir pelnė 3 įvarčius.

„Turėdamas kamuolį jis gali daryti absoliučiai viską“, – sakė P.Guardiola.

„Bet tuo pačiu jis pats kukliausias vaikinas. Jei pasakyčiau, kad dėl komandos jis turi nubėgti 100 km – jis bėgtų. Nėra lengva rasti tokio būdo tokių talentingų žaidėjų“, – gyrė P.Guardiola.

A.Conte ignoravo kamuolio kontrolę vaizduojančią statistiką ir po pralaimėjimo gyrė savo žaidėjus: „Be abejo, rezultatas nuviliantis, bet tuo pačiu esu patenkintas savo žaidėjų atsidavimu. Jie atidavė viską. Gali laimėti ir pralaimėti, bet svarbiausia aikštėje atiduoti viską, ką gali“.

„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ – „Manchester City“
„Scanpix“ nuotr./„Chelsea“ – „Manchester City“

„Tai buvo rungtynės, kurios buvo svarbu pirmiems pelntyti įvartį. „City“ tai padarė“, – pridūrė „Chelsea“ treneris.

Jis pabrėžė, kad jo komanda žaidė jausdama nuovargį po Čempionų lygos rungtynių su „Atletico“. Tai, kad „Chelsea“ tapo tvarkaraščio aukomis A.Conte skundėsi ir prieš rungtynes.

„Kai tau vos po trijų dienų reikia žaisti tokios dydžio rungtynes, turi suprasti, kad žaidėjai kojose jaus nuovargį“, – sakė A.Conte.

Beje, tai pirmoji P.Guardiolos pergalė prieš „Chelsea“ po septynių nelaimėtų rungtynių (D4 L3), neskaičiuojant pergalių po baudinių serijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas