Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sirgaliaus mirties „Atletico“ visam laikui ištrėmė didžiausią ultrų grupę

Praėjusį savaitgalį prieš Ispanijos „Primera“ lygos rungtynes Madride susimušus sirgaliams mirė vienas La Korunjos „Deportivo“ ekipos gerbėjas. Po šios nelaimės čempionų titulą ginantis „Atletico“ pasmerkė didžiausią savo fanų grupuotę ir visam laikui ištrėmė ją iš stadiono.
Miręs sirgalius buvo pagerbtas „Atletico“ stadione
Miręs sirgalius buvo pagerbtas „Atletico“ stadione / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Futbolo sirgalių grupė „Frente Atletico“ yra didžiausia „Atletico“ palaikanti ultrų grupuotė, tačiau į ją dažniausiai renkasi radikaliųjų dešinių pažiūrų žmonės.

Antradienį Madrido ekipa savo svetainėje pranešė, kad „Frente Atletico“ niekada nebebus įleidžiami į „Vicente Calderon“ stadioną, klubas pasirūpins, kad stadione nebūtų jokių su šia grupuote siejamų užrašų, vėliavų ar kitos atributikos.

Tokių drastiškų priemonių imtasi po to, kai Madride prieš „Primeros“ rungtynes šeštadienį vienas „Deportivo“ sirgalius buvo sumuštas ir nuo aukštos krantinės įmestas į upę. Policijos teigimu, „Atletico“ sirgaliai tyčia trukdė policininkams suteikti pagalbą sužeistajam. Tai baigėsi 43 metų Francisco Javiero Romero Taboada, dar žinomo kaip „Jimmy“, mirtimi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Policininkai sirgalių iš upės ištraukė jau be sąmonės
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Policininkai sirgalių iš upės ištraukė jau be sąmonės

„Atletico“ pripažįsta, kad neturi teisinės galios išardyti „Frente Atletico“ grupuotę, tačiau užtikrino, kad ateityje bus imtasi priemonių prieš visas rasistines ar ksenofobines pažiūras demonstruojančias grupuotes.

„Deportivo“ ekipa pranešė, kad jų sirgalių grupė „Riazor Blues “, kurios nariai ir įsivėlė į muštynes Madride, į komandos namų stadioną nebus įleisti dvejose artimiausiose rungtynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento