Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po skandalingo sirgalių įsiveržimo į aikštę – LFF tyrimas ir „Dainavos“ pareiškimas

Sekmadienio vakarą Pirmos lygos rungtynės tarp Kauno „Be1 NFA“ ir Alytaus „Dainavos“ tapo skandalu, kuomet mačo pabaigoje alytiškių sirgaliai įsiveržė į aikštę ir ėmė auklėti varžovų futbolininkus.
„Dzūkų tankai“ įsiveržė į aikštę rungtynių metu
„Dzūkų tankai“ įsiveržė į aikštę rungtynių metu / nuotr. stopkadras

Incidentas įvyko, kuomet jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką Kauno komanda namuose išlygino rezultatą. Netrukus „Dzūkų tankų“ grupės nariai, palaikantys „Dainavą“, ėmė veržtis į aikštę ir puolė varžovus.

Įsikišti teko ir policijai.

„LFF Drausmės komitetas pradėjo tyrimą dėl šio incidento, o sprendimas turėtų būti priimtas penktadienį“, – rašoma LFF pranešime spaudai.

Netrukus pasisakė ir „Dainava“.

„Norime pabrėžti, jog visų rungtynių metu buvo pastebimos šeimininkų komandos žaidėjų provokacijos prieš DFK „Dainava“ klubo sirgalius – pirmojo kėlinio metu tuo užsiėmė Rokas Lavron Mazur (nr. 30), antrajame kėlinyje gestais ir žodžiais tą padarė BE1 kapitonas Domas Slendzoka (nr. 15). Rungtynių teisėjas nesiėmė jokių prevencinių priemonių, tad galiausiai vartininkas Julius Virvilas (nr. 12) po pelnyto įvarčio ne džiaugėsi savo ekipos įvarčiu, o gestais provokavo mūsų klubo sirgalius, kvietė juos aiškintis santykius.

Toks nesportiškas futbolininkų elgesys galiausiai turėjo skaudžių pasekmių – sirgaliai pasileido į aikštę. DFK „Dainava“ klubas smerkia tokį fanų poelgį, tą patį pripažįsta ir patys sirgaliai, teigdami, jog tuo nesididžiuoja ir ribos buvo peržengtos. DFK „Dainavos“ klubas iškart po rungtynių ėmėsi veiksmų, jog tokie įvykiai nepasikartotų ateityje.

Taip pat pastebime, jog LFF pranešime teigiama, kad sirgalius metė butelį, kuris pataikė į „BE1“ komandos žaidėją. Šis teiginys yra netiesa ir tuo galima įsitikinti sulėtintai peržiūrėjus vaizdo medžiagą – joks mestas daiktas nekliudė varžovų komandos žaidėjo.

Norime paminėti, jog DFK „Dainava“ niekaip nėra susijusi su savo komandos fanais, jie nepriklausomai nuo klubo keliauja į rungtynes bei organizuoja palaikymą. DFK „Dainava“ buvo šių rungtynių svečiai, todėl mačo apsauga turėjo pasirūpinti „BE1“ klubas.

Apgailestaujame dėl įvykusio incidento“, – feisbuke rašė „Dainava“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas