Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po vėlyvo niukso Kaune Juodkalnijos stratego apgailestavimas: „Turėjome pergalę kišenėje“

Juodkalnijos futbolo rinktinė į Kauną atvyko galvodama tik apie antrąją pergalę „Euro 2024“ atrankoje, tačiau nuostabus Fiodoro Černycho smūgis ketvirtą pridėto laiko minutę Balkanų šalies atstovus bloškė į skaudžią realybę. 2:2 ir viltys pakovoti dėl vietos kitų metų žemyno pirmenybėse palengva sklaidosi.

Apie 600 tūkst. gyventojų turinti Juodkalnija dar niekada nėra žaidusi Europos ar pasaulio finaliniuose etapuose.

Bus sunku ir šį kartą.

G grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Vengrija 4 3 1 0 7:1 10
2 Serbija 4 2 1 1 6:3 7
3 Juodkalnija 4 1 2 1 3:4 5
4 Lietuva 4 0 2 2 3:7 2
5 Bulgarija 4 0 2 2 2:6 2

Ypač, kai pameti taškus, kuriuos jau praktiškai buvai įsidėjęs į savo taupyklę.

„Pradėjome rungtynes taip, kaip ir planavome. Norėjome laimėti, bet pirmoje rungtynių pusėje mums sekėsi gana sunkiai. Sugebėjome varžovus išlaikyti gana toli nuo savo vartų, jie nesukūrė praktiškai nieko, bet ir patiems organizuoti žaidimą sekėsi gana sunkiai. Taigi ir mūsų puolėjai Stefanas Mugoša ir Nikola Krstovičius atrodė tarsi atskirti nuo visos komandos. Per pertrauką atlikome kai kuriuos keitimus, pradėjome žaisti solidžiau, o atkarpoje, kai rungtyniavome geriausią futbolą šį vakarą, įmušėme ir įvartį, bet jis buvo atšauktas po VAR peržiūros. Šis sprendimas turėjo įtakos likusiai rungtynių eigai, išmušė mus iš vėžių“, – po mačo pripažino septintasis Juodkalnijos istorijoje rinktinės treneris Miodragas Radulovićius.

Nuo 2020-ųjų komandai vadovaujantis 55-erių specialistas pripažino, kad išleisti pergalę iš savo rankų 94-ąją minutę – ypač skaudu.

„Po šio epizodo kiek išsiderinome, o varžovai dar ir įmušė įvartį, tad teko juos vytis. Galiausiai atsitietiesėme ir turėjome jau tris taškus savo kišenėje, bet praleidome tokį įvartį, kokio neturėtume praleisti. Tame epizode turėjome būti kur kas protingesni ir atidesni. Tačiau taip kartais futbole nutinka. Prarasti šiuos taškus mums buvo labai skaudu, bet dabar turime kuo greičiau tai pamiršti ir pasiruošti artimiausiam mačui po trijų dienų su Bulgarija“, – kalbėjo M.Radulovićius.

89-ąją minutę Juodkalnijos antrąją įvartį sukombinavo ryškiausios komandos žvaigždės Stevanas Jovetičius ir Stefanas Savičius.

Pirmasis meistriškai laimėjo oro dvikovą po kampinio, o Madrido „Atletico“ gynėjas užbaigė darbą, atlikęs smūgį iš kelių metrų.

„Ypatingasis ketvertas“ – žaidėjai, rungtyniavę visų Europos „Top 5“ lygų klubuose
Žaidėjas „Top 5“ klubai
Florinas Răducioiu (Rumunija) „Bari“, „Verona“, „Brescia“, „Milan“, Barselonos „Espanyol“, „Est Ham United“, „Stuttgart“, „Monaco“
Christianas Poulsenas (Danija) Gelzenkircheno „Schalke“, „Sevilla“, Turino „Juventus“, „Liverpool“, „Evian“
Stevanas Jovetićius (Juodkalnija) Florencijos „Fiorentina“, „Manchester City“, Milano „Inter“, „Sevilla“, „Monaco“, Berlyno „Hertha“
Justinas Kluivertas (Nyderlandai) „Roma“, „RB Leipzig“, „Nice“, „Valencia“, „Bournemouth“

Atrodė, kad veteranai vėl padarė savo darbą ir padovanos „Narsiesiems sakalams" (Hrabri Sokoli) antrąją pergalę turnyre, bet galiausiai jiems sparnus pakirpo nuostabus F.Čenycho šūvis.

„Tas epizodas ir vėlyvas praleistas įvartis parodo ir mūsų charakterio problemas. Neturime konkurencingumo geno. Laimėjome rungtynes per 90 minučių, bet galiausiai viską išleidome per pridėtą laiką. Tai yra mūsų problema, bet reikia pripažinti, kad Lietuvos rinktinė šį vakarą parodė neblogą lygį. Neabejoju, kad šiame stadione žaisti prieš Lietuvą bus sunku visiems. Rungtynių pabaigoje galėjome išmušti kamuolį kažkur į priekį, padaryti taktinę pražangą, bet...“, – apgailestavo Juodkalnijos strategas.

Prieš rungtynes M.Radulovićius kalbėjo apie tai, kad, jo galva, Juodkalnija turi kur kas solidesnę sudėtį ir daugiau kokybės. Savo nuomonės specialistas nepakeitė ir po mačo.

„Dabar manau lygiai tą patį. Tiesiog nepasiėmėme pergalės. Taip, Lietuva sužaidė tikrai geras rungtynes, parodė, ko yra verta. Prieš dvikovą buvome nedideli favoritai, bet prieš komandą su tokiu palaikymu šiame stadione nėra lengva žaisti. Tą ir pamatėme“, – svarstė M.Radulovićius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius