Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po „Žalgirio“ staigmenos Šveicarijoje plakamas vartininkas: „Megaklaida“

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai pribloškė Šveicarijos „Basel“ klubą ir jo gausius sirgalius, kai po prastos rungtynių pradžios sugebėjo iškovoti lygiąsias 2:2 Konferencijų lygos varžybose. Po mačo Bazelyje Šveicarijos populiariausi portalai pateikė savo vertinimus.
M.Hitzas vaikiškai suklydo mače su „Žalgiriu“
M.Hitzas vaikiškai suklydo per rungtynes su „Žalgiriu“. / „Scanpix“/AP nuotr.

Viskas ėjo tiksliai kaip šveicariškas laikrodis rungtynių pradžioje šeimininkams, kurie pirmavo 2:0 dar neįpusėjus pirmajam kėliniui, o 13,2 tūkst. sirgalių kūrė smagią atmosferą.

Tačiau „Žalgiris“ atsitiesė dviem Mathiaso Oyewusi įvarčiais ir iškovojęs tašką liko konkurencingas Konferencijų lygoje prieš paskutinį turą kitą savaitę, kai bus kovojama dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

„FCB iššvaistė 2:0 persvarą, Hitzo klaida viską pakeitė“, – antraštėje skelbė 20min.ch

Šveicarijos portalas ir vaizdo klipe akcentavo 35 metų vartininko klaidą ir stebėjosi, kam reikėjo taip delsti gavus kamuolį.

Marwinas Hitzas per karjerą yra atstovavęs trims Bundeslygos klubams („Wolfsburg“, „Augsburg“, Dortmundo „Borussia“), gynęs Šveicarijos rinktinės garbę, bet pirmojo kėlinio pabaigoje gavęs perdavimą iš gynėjo užsižaidė su kamuoliu. Kai sumanė išspirti kamuolį, buvo per vėlu – lyg vėjas atlėkęs M.Oyewusi pakišo koją, nuo kurios kamuolys įskriejo į vartus.

E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewuisi
E.Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewuisi

„Marvino Hitzo megaklaida kainavo pergalę“, – degė 20min.ch antraštė prie vaizdo klipo su vartininko klaida.

Jei „Basel“ būtų laimėjęs, būtų užsitikrinęs vietą atkrintamosiose varžybose. „Ši klaida kainavo Europos taškus“, – pabrėžė kitas Šveicarijos portalas nau.ch.

„Basel“ puolėjas Darianas Malesas bandė guosti, nors apmaudo buvo: „Tai mūsų pačių kaltė. Tiek daug progų pirmajame kėlinyje, reikėjo uždaryti rungtynes anksčiau. Galėjo būti 4:0 po 35 minučių.

Tačiau, kai neišnaudoji šansų, tokie dalykai nutinka. Nekaltiname Marwino Hitzo, tokių klaidų pasitaiko.“

Šveicarijos spauda irgi akcentavo, kad reikalai ketvirtadienį turėjo būti sutvarkyti rungtynių pradžioje, kai Bazelio futbolininkai pelnė du įvarčius, o dar porą kartų žalgiriečius gelbėjo vartininkas Edvinas Gertmonas.

„Viskas neturėjo pakrypti taip toli. „Basel“ puikiai startavo fantastišku Dioufo įvarčiu ir parodė daug jėgos puolime per pirmąsias minutes, – aprašė 20min.ch. – Prieš pertrauką vartininkas Hitzas padarė rimtą klaidą, lėmusią Oyewusi įvartį. Po valandos žaidimo FCB gynyba buvo lengvai aplenkta ir rezultatas išlygintas (63 minutę). O paskui nebuvo didelės reakcijos.“

Kito Šveicarijos populiaraus naujienų portalo blick.ch strėlės krypo į „Basel“ trenerį ir komandos žaidimą prieš pirmą kartą Konferencijos lygos grupės varžybose rungtyniaujančius varžovus.

„Alexo Frei nusivylimas liejosi laisvai“, – skelbė antraštė teksto, kuriame irgi pažymima, kad po 17 minučių kovos „Basel“ pirmavo prieš Lietuvos čempionus 2:0 ir darbai atrodė padaryti.

„Patekimas į Konferencijų lygos atkrintamąsias atrodė garantuotas, „Basel“ tereikėjo išlaikyti persvarą prieš kuklius lietuvius per likusį rungtynių laiką, – rašė blick.ch. – Tačiau Marwino Hitzo klaida leido rezultatą išlyginti. To užteko, kad „Basel“ išsiderintų, o „Žalgiris“ paskui išlygintų rezultatą.

Šveicarijos žiniasklaida buvo nusivylusi „Basel“.

„Po 17 minučių atrodė, kad mišios jau paskelbtos, FCB patekimas į Konferencijos lygos varžybas žiemą atrodė aiškus kaip „amen“ bažnyčioje. „Žalgiris“ yra šviežiai karūnuotas šalies čempionas, bet jie negalėjo nuslėpti kuklaus Lietuvos futbolo lygio, – analizavo blick.ch. – „Basel“ žaidimas buvo praėjusio sezono refleksija: kartais geras, kartais prastas, bet akivaizdžiai visada nestabilus.“

„Scanpix“/AP nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewusi pelnė abu įvarčius Vilniaus komandai.
„Scanpix“/AP nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ sužaidė 2:2 Šveicarijoje su „Basel“. Mathias Oyewusi pelnė abu įvarčius Vilniaus komandai.

Kitose H grupės rungtynėse Slovakijoje vietos Brastislavos „Slovan“ pelnė du įvarčius rungtynių pabaigoje ir išplėšė pergalę iš Jerevano „Pyunik“.

Ir šveicarams rūpėjo šis rezultatas, nes kova grupėje nebaigta.

Standings provided by Sofascore

Nors „Basel“ ir „Slovan“ turi po 8 taškus, grupės lyderiai paskutinį turą lapkričio 3 dieną žais išvykose: „Slovan“ Vilniuje, o „Basel“ – Jerevane.

Anot „Blick“, anksčiau „Basel“ sugebėdavo išsilaisvinti, kai peilis būdavo pridėtas prie kaklo. Bet ar pavyks šįkart?

„Pralaimėjimas prieš „Pyunik“ buvo neatleistinas, – pažymėjo „Blick“. – Niekas šioje grupėje dar nenuspręsta, galimybių turi ir „Žalgiris“, „Pyunik“ ir Bratislavos klubas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas