Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po žinios apie J.Timberlake'o koncertą – futbolo vadovų apmaudas: „Jie viską žinojo“

Lietuvos futbolo vadovai vėl priversti nuryti karčią piliulę ir trauktis į antrą planą. Pirmadienį oficialiai pranešta, kad kitų metų birželio 6 dieną Kauno Dariaus ir Girėno stadione pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinė muzikos superžvaigždė Justinas Timberlake'as ir ši žinia tapo dar vienu nemaloniu akibrokštu nacionalinei futbolo rinktinei.
Muzika vėl pranoko futbolą
Muzika vėl pranoko futbolą / 15min koliažas

Prieš pat naujųjų mokslo metų pradžią surengtas didžiulis Jessicos Shy koncertas virto didžiuliu skandalu, kai Dariaus ir Girėno stadiono operatorius nesugebėjo užtikrinti aikštės vejos kokybės ir po kelių dienų čia turėjusios vykti UEFA Tautų lygos pirmosios rungtynės tarp Lietuvos ir Kipro buvo atšauktos bei galiausiai paskutinę akimirką perkeltos į Marijampolę.

Panašu, kad futbolas į antrą planą trauksis ir kitų metų vasarą, pralaimėjęs konkurencinę akistatą kitai muzikos žvaigždei.

Pagal FIFA tarptautinių rungtynių kalendorių kitų metų birželį numatyti du nacionalinių rinktinių langai.

Vienas jų planuojamas 6-7 dienomis, kitas – 9-10 dienomis. Tuomet vyks 2026-ųjų pasaulio čempionato atrankos kovos ir jau dabar aišku, kad Lietuvos futbolo gerbėjai jų neišvys.

„Vėl švęsim, trypsim..., – juokdamasis žinią apie J.Timberlake'o koncertą, bendraudamas su 15min, sutiko LFF prezidentas Edgaras Stankevičius. – Jei rimtai, tai jau praėjusią savaitę žinojome, kad stadiono operatorius planuoja šį koncertą. Jie tikrai žino ir žinojo, kad tuo metu yra ir FIFA rinktinių langas suplanuotas, bet yra kaip yra... Nieko naujo nepasakysiu. Futbolas vėl eina į antrą planą.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Pasaulio čempionato atrankos burtai vyks gruodžio 13 dieną.

„Dar prieš juos kiekviena federacija gaus specialią FIFA formą, kurioje turėsime pažymėti, kada galime žaisti namų rungtynes savo aikštėse, kada ne. Dabar viskas bus labai paprasta – pažymėsime, kad birželio mėnesį žaisti namuose neturime galimybių, nes nėra tinkamos aikštės. Parašysim, kad birželį žaisti Kaune negalime ir dėl to tikrai apmaudu, nes oras tuo metu tiek žiūrovams, tiek sirgaliams būna pats idealiausias. O jei dar pavyktų su burtais ir gautume kažką iš elitinių rinktinių... neabejoju, kad tokiu atveju pakankamai pilnai užpildytume stadioną“, – apmaudo neslėpė LFF galva.

E.Stankevičius pažymėjo, kad Dariaus ir Girėno stadiono vadovybė priimdama sprendimą dėl koncerto, su LFF nekontaktavo.

„Jie nesitarė, nors seniai esame nusiuntę visą FIFA kalendorių iki 2030-ųjų metų... Vienintelis dalykas, kuris guodžia, jei bus koncertas ir kartosis šių metų klaidos – kad kitas langas Kaune vyks tik rugsėjį. Bet aš neįsivaizduoju, ką darys „Kauno Žalgiris“, jei žais Europos taurių varžybose, o tai žiūrint į šių metų A lygos lentelę yra labai realu. Jau nekalbant apie vietinio čempionato kovas...“, – pečiais gūžčiojo E.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas