Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos rinktinę iš krizės trauks J.Mourinho?

Portugalija pasitraukė iš kovos FIFA pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalyje ir, panašu, jog ieškos naujo gelbėtojo.
Jose Mourinho
Jose Mourinho / „Scanpix“ nuotr.

Vis dažniau kalbama, kad iš Fernando Santoso vairą galėtų perimti Jose Mourinho.

Portugalijos rinktinės dabartinis strategas apie savo ateitį po pralaimėto ketvirtfinalio Marokui kalbėti nenorėjo.

Visgi pačioje Portugalijoje netyla kalbos, kad šalies futbolo federacija nesėkme Katare norėtų užbaigti F.Santoso etapą ir pradėti naują projektą.

Juolab kad vis daugiau trinties yra tarp F.Santoso ir ryškiausios rinktinės žvaigždės Cristiano Ronaldo.

Komandos lyderis šiomis dienomis dar kartą patikino, kad baigti karjeros komandoje neketina ir norėtų žaisti po dvejų metų vyksiančiame Europos čempionate.

Taigi visų portugalų akys dabar krypsta į J.Mourinho.

Bene garsiausias visų laikų savo šalies treneris šiuo metu turi darbą ir vadovauja „Roma“ klubui, tačiau portugalai įsitikinę, jog strategas galėtų derinti dvi kėdes.

„La Gazzetta dello Sport“ praneša, kad Portugalijos futbolo federacijos vadovai jau kreipėsi į „Roma“ klubo savininkus ir patį trenerį.

Anot italų didžiausio dienraščio, J.Mourinho toks pasiūlymas sudomino. Jis neatmeta galimybės derinti rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas su darbu klube. Tiesa, kur kas sudėtingiau portugalams turėtų būti gauti leidimą iš Romos klubo vadovybės.

J.Mourinho ir anksčiau yra sakęs, kad savo karjeros vėlesniuose etapuose norėtų vadovauti Portugalijos rinktinei ir dalyvauti su ja Europos ir pasaulio čempionatuose.

Tarp kitų realių kandidatų stoti prie rinktinės vairo įvardijamas Rui Jorge. Jis iki šiol vadovavo Portugalijos jaunimo rinktinei.

Beje, panašiu keliu jau nuėjo Ispanijos rinktinė, kuri atleistą Luisą Enrique pakeitė U-21 komandos strategu Luisu de la Fuente.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas