Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prakeiksmas įveiktas – Anglija laimėjo baudinių seriją ir žengė į ketvirtfinalį

Anglijos futbolo rinktinė pirmą kartą nuo 2006 metų žais pasaulio čempionato ketvirtfinalyje. Futbolo išradėjai pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje laimėjo 11 metrų baudinių seriją (4:3) ir 2:1 nugalėjo Kolumbiją. Anglai pirmavo po Harry Kane'o realizuoto baudinio, bet kolumbiečiai jau per pridėtą rungtynių laiką išplėšė lygiąsias. Komandos žaidė pratęsimą ir galiausiai stojo mušti baudinių.
Anglija laimėjo baudinių seriją
Anglija laimėjo baudinių seriją / „Scanpix“ nuotr.

Anglai prieš tai pasaulio čempionatuose pralaimėjo tris baudinių serijas, tačiau prakeiksmas buvo įveiktas. Anglų šansai susvyravo, kai baudinio neįmušė Jordanas Hendersonas. Tačiau suklydo ir M.Uribe.

Anglų vartininkas atrėmė Carloso Baccos smūgį, o pergalingą baudinį Anglijai įmušė Ericas Dieras.

„Scanpix“ nuotr./Kolumbija – Anglija
„Scanpix“ nuotr./Kolumbija – Anglija

Rungtynių pradžioje anglai buvo visai užvaldę kamuolio kontrolę ir surengė kelis pavojingus reidus, tačiau greito įvarčio nepasiekė. Vėliau žaidimas išsilygino, tačiau abi komandos nieko ypatingo nesukūrė ir po pirmojo kėlinio buvo lygiosios 0:0.

Aistros įsižiebė 57 minutę, kai teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į Kolumbijos vartus. Carlosas Sanchezas rankomis apsivijo ir vėliau pargriovė Harry Kane‘ą. Teisėjo sprendimas įsiutino kolumbiečius, kurie puolė amerikietį M.Geigerį. Aistrų sūkūryje geltoną kortelę užsidirbo ir Jordanas Hendersonas, kuris provokavo varžovų pražangą.

H.Kane'as realizavo 11 metrų baudinį ir jau įmušė šeštą įvartį šiame čempionate. Anglas yra rezultatyviausias turnyro žaidėjas.

Žaidėjų trintis ir toliau didėjo. Kolumbiečiai kaltino anglus vaidyba. Harry Maguire‘as nekliudomas griuvo baudos aikštelėje ir reikalavo baudinio, kurio tikrai nebuvo.

Anglai jau mintyse buvo ketvirtfinalyje su Švedija, kai 93 rungtynių minutę Yerry Mina smūgiu galva po kampinio išlygino rezultatą. Tai buvo jau trečias kolumbiečio įvartis šiame čempionate.

„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as
„Scanpix“ nuotr./Garethas Southgate'as

Pratęsimo metu nei viena komanda nepasižymėjo ir futbolininkai stojo mušti 11 metrų baudinių.

Iš viso rungtynėse buvo parodytos 7 geltonos kortelės – penkios kolumbiečiams ir dvi anglams.

Šiame pasaulio čempionate į ketvirtfinalį pateko net 6 Europos rinktinės ir tik dvi iš Pietų Amerikos – Urugvajus ir Brazilija.

Ketvirtfinalyje Anglija susitiks su Švedijos rinktine, kuri 1:0 palaužė Šveicariją.

Rungtynių eiga

Baudinių serija: Kolumbija – Anglija 3:4

Pirmoji muša Kolumbija. R.Falcao tikslus – 1:0.

H.Kane'as taip pat mušė tiksliai – 1:1.

J.Cuadrado taip pat neklysta – 2:1.

M.Rashfordas nesuklydo – 2:2.

L.Murielis pratęsė tikslių smūgių seriją – 3:2.

J.Hendersono smūgį atrėmė D.Ospina – 3:2.

M.Uribe neįmušė – 3:2.

K.Trippieris išlygino rezultatą – 3:3.

C.Baccos smūgį atrėmė J.Pickfordas – 3:3.

E.Dieris išplėšė pergalę ANGLIJAI!

Pratęsimas: Kolumbija – Anglija 1:1

120 min. Pirmajame pratęsimo kėlinyje geresni buvo kolumbiečiai, antrajame – anglai. Komandos muš baudinius.

118 min. J.Cuadrado gavo geltoną kortelę.

115 min. Antrajame pratęsimo kėlinyje aktyvesni buvo anglai, tačiau pramušti kolumbiečių gynybos nepavyko.

113 min. Marcusas Rashfordas pakeitė traumuotą Kyle'ą Walkerį.

105 min. Po pirmojo pratęsimo kėlinio rezultatas nepasikeitė. Anglai apsigynė nuo kolumbiečių išpuolių.

100 min. Pratęsimo metu kolumbiečiai akivaizdžiai perėmę iniciatyvą ir rengia vieną atakos po vieną. Anglai, atrodo, negali atsigauti po netikėto smūgio.

Antrasis kėlinys: Kolumbija – Anglija 1:1

93 min. ĮVARTIS. Yerry Mina smūgiu galva po kampinio išlygino rezultatą. Tai jau trečias kolumbiečio įvartis šiame čempionate.

82 min. J.Cuadrado turėjo rimčiausią progą pasižymėti, tačiau kamuolys skriejo virš vartų.

69 min. Geltoną kortelę užsidirbo ir J.Lingardas.

63 min. Falcao gavo geltoną kortelę už kalbas su teisėju. Netrukus teisėjas jau traukė geltoną kortelę ir Carlosui Baccai. Jau parodytos šešios geltonos kortelės šiose rungtynėse.

62 min. Pirmasis keitimas Kolumbijos rinktinėje. Carlosas Bacca pakeitė Jeffersoną Lermą.

58 min. ĮVARTIS. H.Kane'as realizavo 11 metrų baudinį ir jau įmušė šeštą įvartį šiame čempionate. Anglas yra rezultatyviausias turnyro žaidėjas.

55 min. Carlosas Sanchezas gavo geltoną kortelę už H.Kane'o laikymą baudos aikštelėje ir buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Už varžovo provokaciją geltona kortelė parodyta ir Jordanui Hendersonui.

52 min. Santiago Arias užsidirbo geltoną kortelę už pražangą prieš Harry Kane'ą.

Pirmasis kėlinys: Kolumbija – Anglija 0:0

45 min. Abi komandos tik kartą smūgiavo į vartų plotą ir rezultato nepakeitė.

41 min. Wilmaras Barriosas prieš baudos smūgį susistumdė su Jordanu Hendersonu ir užsidirbo geltoną kortelę. Kolumbietis turės praleisti kitas rungtynes, jei Kolumbija pateks į ketvirtfinalį.

35 min. Žaidimas išsilygino. Kolumbiečiai jau daug dažniau žaidžia su kamuoliu, nors prie Anglijos vartų ir nepriartėja.

16 min. K.Trippieris neblogai baudos aikštelėje pakabino kamuolį H.Kane'ui, bet jam nepavyko jo galva nukreipti į vartus.

10 min. Anglai aktyviau pradėjo rungtynes. Jau spėjo tris kartus pakelti kampinį ir atlikti baudos smūgį, bet kolumbiečiai apsigynė ir bandė laimę kontraatakose.

Startinės sudėtys

Kolumbija: Davidas Ospina (Londono „Arsenal“, Anglija), Santiago Ariasas (Eindhoveno PSV, Nyderlandai), Wilmaras Barriosas („Boca Juniors“, Argentina), Davinsonas Sanchezas (Londono „Tottenham“, Anglija), Yerry Mina („Barcelona“, Ispanija) Johanas Mojica („Girona“, Ispanija), Carlosas Sanchezas (Barselonos „Espanyol“, Ispanija), Juanas Fernando Quintero („River Plate“, Argentina), Juanas Guillermo Cuadrado (Turino „Juventus“, Italija), Radamelis Falcao („Monaco“, Prancūzija), Jeffersonas Lerma (Valensijos „Levante“, Ispanija).

Anglija: Jordanas Pickfordas (Liverpulio „Everton“), Johnas Stonesas („Manchester City“), Kyle'as Walkeris („Manchester City“), Harry Maguire'as („Leicester City“), Jordanas Hendersonas („Liverpool“), Kieranas Trippieris (Londono „Tottenham Hotspur“), Ashley Youngas („Manchester United“), Jesse Lingardas („Manchester United“), Dele Alli (Londono „Tottenham Hotspur“), Harry Kane'as ("Tottenham Hotspur"), Raheemas Sterlingas („Manchester City“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito