Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijoje – šurmulys dėl rinktinės išsižadėjusio ir kitai šaliai atstovausiančio „Man City“ gynėjo

„Manchester City“ gynėjas Aymericas Laporte priėmė netikėtą sprendimą – kvietimo iš Prancūzijos rinktinės vyriausiojo trenerio Didier Deshampso taip ir nesulaukęs futbolininkas nutarė tarptautinėse varžybose atstovauti Ispanijai. Nenuostabu, kad Prancūzijoje tai sukėlė didžiulį šurmulį.
Aymericas Laporte
Aymericas Laporte / „Scanpix“ nuotr.

26-erių Ageno mieste Pietų Prancūzijoje gimęs A.Laporte yra svarbus vakar Anglijos čempionų titulą užsitikrinusio ir po kelių savaičių UEFA Čempionų lygos finale žaisiančio „Manchester City“ klubo narys.

Nuo 2018-ųjų Mančesteryje rungtyniaujantis futbolininkas prieš kurį laiką „Transfermarkt“ buvo vertinamas net 75 mln. eurų suma, o prieš trejus metus „Man City“ klubas už jį Bilbao „Athletic“ komandai sumokėjo 65 mln. eurų.

A.Laporte ne sykį atstovavo Prancūzijos jaunimo rinktinėms – jis žaidė 17-mečių, 18-mečių, 19-mečių ir 21-erių metų Prancūzijos rinktinėse, tačiau į suaugusiųjų rinktinę nesėkmingai bandė praverti duris daugiau nei penkerius metus.

Pastaruoju metu D.Deshampsas vietoje „Man City“ nario rinkosi Londono „Chelsea“ gynėją Kurtą Zouma ir „Barcelona“ žaidėją Clement'ą Lenglet.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Didier Deschamps'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Didier Deschamps'as

Galiausiai gynėjas neištvėrė – antradienį jis paskelbė atsisakantis svajonės žaisti Prancūzijos nacionalinėje komandoje ir pereinantis į Ispanijos stovyklą.

Anot Ispanijos leidinio „Marca“, „Man City“ gynėją asmeniškai kvietėsi pats Ispanijos rinktinės strategas Luisas Enrique, pažadėjęs jam vietą kitą mėnesį prasidėsiančiame Europos čempionate.

Šiandien tai tapo oficialu ir A.Laporte nuo šiol tarptautinėje arenoje bus laikomas ispanu.

Tokią teisę gynėjas turi dėl to, jog yra gimęs išeivių iš Ispanijos šeimoje. Be to, A.Laporte net aštuonerius metus atstovavo Ispanijos komandai „Athletic“ – iš pradžių žaidė jos jaunimo akademijoje, o nuo 18 metų amžiaus vilkėjo pagrindinės komandos aprangą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas ir Aymericas Laporte
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luisas Suarezas ir Aymericas Laporte

Sunku sprendimą priėmęs A.Laporte kaipmat sulaukė kritikos bangos iš Prancūzijos spaudos ir garsių futbolo asmenybių.

Sporto dienraštis „L'Equipe“ savo tekste A.Laporte sprendimą įvardino kaip „atsiliepimą į sirenas iš Iberijos pusiasalio“, o taip pat prisiminė vos prieš kelis mėnesius A.Laporte pasakytus žodžius, kai jis teigė, kad vilkėti Prancūzijos rinktinės marškinėlius visada buvo jo svajonė. „Man City“ gynėjas kovą duotame interviu taip pat pridūrė, kad žaidimas jaunimo rinktinėse buvo viena geriausių jo karjeros patirčių.

„L'Equipe“ taip pat priminė 2018-aisiais A.Laporte baskų televizijai duotą interviu, kuriame jis pabrėžė, jog neturi jokių asmeniškumų su D.Deschampsu bei išreiškė norą atstovauti Prancūzijai.

„Pasirinkau Prancūziją, esu prancūzas. Neturiu dvigubos pilietybės ir jos neprašysiu“, – tuomet sakė A.Laporte.

„Scanpix“ nuotr./Aymericas Laporte
„Scanpix“ nuotr./Aymericas Laporte

Vis dėlto dar pernai lapkritį žaidėjas pripažino, kad jį skaudina D.Deschampso sprendimas nesuteikti jam šanso debiutuoti rinktinėje. O galiausiai sprendimą pereiti į Ispanijos pusę priėmusį futbolininką prancūzai mala į miltus.

„Jeigu jautiesi prancūzu, tai ir lik prancūzu, – sakė buvęs PSG ir Prancūzijos rinktinės saugas Jerome'as Rothenas. – Jeigu jautiesi ispanu, tai ir eik į Ispaniją. Bet nebūk oportunistu.“

Savo trigrašį įkišo ir buvęs Londono „Chelsea“ bei Londono „Arsenal“ saugas Emmanuelis Petitas.

„Taigi gali pasirinkti šalį, kuriai nori atstovauti? Jis išreiškė savo meilę Prancūzijai, bet staiga pasirinko Ispaniją“, – įvertino 63 rungtynes su mėlynais Prancūzijos rinktinės marškinėliais sužaidęs E.Petitas.

Savo ruožtu ispanai tokiu A.Laporte pasirinkimu džiaugiasi. „Man City“ gynėją išskėstomis rankomis sutinkančioje Ispanijos rinktinėje 26-erių futbolininkas prisijungs prie kitų vidurio gynėjų – Madrido „Real“ kapitono Sergio Ramoso ir bendraklubio Mančesteryje Erico Garcios.

Beje, jau po mažiau nei mėnesio A.Laporte galimai žais ir prieš Lietuvos rinktinę – lietuviai birželio 8-ąją draugiškose rungtynėse mes iššūkį Ispanijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas