Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos čempionai jau paskelbti, bet „Lyon“ prezidentas vis tiek ragina pratęsti sezoną

Nors dar balandžio 30-ąją buvo paskelbta, kad Prancūzijoje futbolo sezonas neprasitęs, o šalies čempionu paskelbtas Paryžiaus „Saint-Germain“ klubas, vienos žymiausių šalies komandų „Lyon“ prezidentas Jeanas-Michelis Aulas nepraranda vilties.
„Lyon“ futbolininkai
„Lyon“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Liono klubo vadovas kreipėsi į Prancūzijos vyriausybės ir sporto vadovus su prašymu apsvarstyti galimą „Ligue 1“ ir „Ligue 2“ čempionatų pratęsimą.

Laiške šalies premjerui ir sporto ministrui J.-M.Aulas teigia, kad nepratęsus sezono Prancūzijos futbolas „išgyventų beprecedentę ekonominę ir socialinę krizę“.

Tiesa, už valdininko kreipimosi į valdžią greičiausiai slypi ir daugiau, mat sustabdžius sezoną, „Lyon“ buvo vos 7-oje „Ligue 1“ čempionato vietoje bei pretenduoja likti be vietos kito sezono Europos turnyruose, į kuriuos prancūzai deleguoja šešias komandas.

Prancūzijos lyga yra vienintelė iš penkių didžiųjų Europoje, nusprendusių nepratęsti sezono po karantino.

Vokietijos „Bundesliga“ jau sugrįžo į stadionus, o Ispanijoje, Italijoje ir Anglijoje sugrįžimas numatomas birželį.

Be Prancūzijos, sezonas buvo nutrauktas ir Nyderlanduose bei Belgijoje.

„Bundesliga“ prasitęsė, Ispanijoje sezonas prasitęs birželio 8-ąją, o Italijoje, Rusijoje ir Portugalijoje žaidėjai jau treniruojasi. Kodėl Prancūzijoje futbolas buvo nurašytas taip greitai?“ – klausia „Lyon“ prezidentas.

Prancūzijos vyriausybė švelninamo karantino sąlygas skelbs birželio 2-ąją. J.-M.Aulas tikisi, jog paskelbti apribojimų sušvelninimai leis pagerinti šalies ekonominę situaciją ir imti galvoti apie futbolo sugrąžinimą.

„Lyon“ praėjusią savaitę buvo tarp trijų klubų, pateikusių apeliacijas dėl ankstyvo „Ligue 1“ sezono užbaigimo. Apeliacijas taip pat pateikė ir iš aukščiausio šalies diviziono iškritęs „Amiens“ bei „Toulouse“ klubai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai