Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos pirmenybių finiše – K.Mbappe „hat-trick'as“ ir A.Di Maria ašaros

Skambia nata Prancūzijos futbolo „Ligue 1“ pirmenybes užbaigė čempionas Paryžiaus „Saint-Germain“ klubas, namuose 5:0 pasismaginęs su „Metz“ futbolininkais ir triukšmingai atšventęs nugalėtojo trofėjų.
Paryžiaus „Saint Germain“
Paryžiaus „Saint Germain“ / „Scanpix“ nuotr.

Neabejotinai svarbiausią pergalę Paryžiaus klubas šeštadienį pasiekė už aikštelės ribų – Kylianas Mbappe nusprendė likti klube ir pratęsti sutartį.

Prancūzijos futbolo superžvaigždė prieš rungtynes iškėlė specialius marškinėlius su užrašu „2025“ – būtent iki šių metų puolėjas dar tikrai rungtyniaus PSG komandoje.

Panašu, kad psichologinės naštos priėmęs labai svarbų sprendimą atsikratė ir pats futbolininkas, ant žaliosios vejos šeštadienį išdarinėjęs stebuklus. K.Mbappe pelnė „hat-trick'ą“ – įvarčiai krito 25, 28 ir 50 min.

Įvartį 31 min. pridėjo ir Neymaras, o simboliška, jog paskutinį sezono tikslų smūgį atliko Angelis Di Maria (67 min.). Argentiniečiui tai buvo paskutinės rungtynės vilkint PSG marškinėlius – saugo emocijos liejosi pro kraštus.

PSG klubas finišavo pirmas su 86 taškais ir net 15 taškų aplenkė savo artimiausius persekiotojus „Marseille“ futbolininkus. Beje, pastarieji į antrą „Ligue 1“ poziciją pakilo paskutinėmis sezono sekundėmis, mat „Monaco“ 90+6 min. prasileido išlyginamąjį įvartį nuo „Lens“ ir prarado du labai skaudžius taškus.

„Marseille“ tai garantavo žaidimą kitų metų UEFA Čempionų lygoje, o ant trečiojo laiptelio nustumti „Monaco“ turės žaisti atrankoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas