Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos treneris bandys išspręsti prieš 20 metų pažintą problemą

Kaip ir bet kuri kita komanda, kurios laukia Argentinos išbandymas, Prancūzija prieš pasaulio čempionato aštuntfinalį svarsto, kaip sustabdyti penkiskart geriausią planetos futbolininką Lionelį Messi.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Skirtingai nei kitos rinktinės, prancūzai gali turėti gan aiškius sprendimo būdus – Raphaelį Varane ir Samuelį Umtiti.

Nors grupių etape Prancūzijos puolimas neblizgėjo, gynyboje Les Bleus atrodė solidžiai, o tai daugiausiai lėmė Ispanijoje rungtyniaujančių griovėjų pastangos.

S.Umtiti žino, ką gali L.Messi. Jie abu kartu žaidžia „Barcelona“ ekipoje ir kasdien kartu treniruojasi.

„Matau jį kiekvieną dieną, jį sustabdyti yra labai sunku dėl nuostabios jo kokybės“, – sakė S.Umtiti.

Paklaustas, ar L.Messi pažinimas duos papildomos naudos, prancūzų treneris Didier Deschampsas atsakė teigiamai.

„Tikiuosi, kad galėsiu į šį klausimą atsakyti teigiamai ir po rungtynių. Jie žino L.Messi iš Ispanijos lygos ir, nors tai nebus lemiamas faktorius, bet kai kurių anksčiau buvusių situacijų pasikartojimas yra galimas“, – dėstė Prancūzijos vairininkas.

Didier Deshampsas
Didier Deshampsas

Po sunkaus čempionato starto L.Messi prabilo svarbiose rungtynėse prieš Nigeriją, kuomet išvedė komandą į priekį po puikaus komandos draugo perdavimo iš aikštės gilumos.

„Jis skirtingai žaidžia Argentinos rinktinėje ir „Barcelona“ klube. Čia jis neturi tų pačių žaidėjų šalia, jų komanda žaidžia kitokį futbolą, tačiau jis juos jau keletą kartų išgelbėjo“, – apie komandos draugą Barselonos ekipoje kalbėjo S.Umtiti.

S.Umtiti kartu su L.Varane sudaro Prancūzijos rinktinės vidurio gynėjų porą, D.Deshampsas per spaudos konferenciją atskleidė, kad Benjaminas Mendy nebus kairys gynėjas dėl patirtos traumos. Tai reiškia, kad Lucas Hernandezas turės užduotis kairėje gynybos pusėje, o dešinėje tvarkysis Benjaminas Pavardas.

L.Messi subtilybes aptarinėjęs D.Deshampsas pabrėžė, kad bus svarbu stabdyti ir kitus varžovus. Treneris išskyrė Javiero Mascherano patirtį aikštės viduryje.

„Scanpix“ nuotr./Javieras Mascherano
„Scanpix“ nuotr./Javieras Mascherano

Kaip žaidėjas D.Deshampsas turėjo panašią problemą, kurią dabar turės jo auklėtiniai. 1998 metų pasaulio čempionato finale Prancūzija 3:0 nugalėjo Braziliją, vedamą tuomet geriausio planetos futbolininko Ronaldo. Tada Prancūzijos komanda ilgas valandas analizavo varžovų lyderio žaidimą.

„Ronaldo ir Messi yra du nuostabūs žaidėjai, kurių stilius yra visiškai kitoks, bet įtaka rezultatui – panaši. Mes kausimės su neįtikėtinu futbolininku, turime būti atsargūs ir duoti savo žaidėjams kuo įmanoma daugiau informacijos“, – sakė D.Deshampsas.

Taip pat treneris tikisi, kad pagaliau atgims jo puolėjai, kurie kiek pritilo per grupių etapą.

Buvo spėjama, kad prancūzų puolimą temps Antoine Griezmannas iš Madrido „Atletico“. „Jo startas buvo sunkus. Tačiau 65 minutės prieš Daniją jam buvo geros, jam tiesiog reikia išlikti ritme. Žinoma, Prancūzijai jo reikia. Jis dirba daug, kad duotų kuo daugiau naudos“, – savo auklėtinį užstojo D.Deshampsas.

Tuo tarpu Argentinos rinktinės treneris Jorge Sampaoli atskleidė, kad jo taktika bus kamuolio kontrolė, kuri turėtų užkirsti prancūzams gerai jaustis puolime.

„Mes norime žaisti agresyviai ir visada juos atakuoti. Jei jie ras erdvę, mus nubaus. Tai bus rungtynės su daug bėgimo, kas galbūt nėra palanku mums. Jei žais Blaise'as Matuidi, Kylianas Mbappe ar Ousmane'as Dembele, tuomet galime laukti daug grėsmių kraštuose“, – varžovų stiprybes vardino argentiniečių strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas