Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų ministrė argentiniečius pavadino „neelegantiškais laimėtojais“

Prancūzijos sporto ministrė Amelie Oudea-Castera argentiniečius, triumfavusius Pasaulio futbolo čempionate ir pasišaipiusius iš prancūzų žvaigždės Kyliano Mbappe, pavadino „neelegantiškais laimėtojais“ ir apkaltino juos vulgarumu.
Emiliano Martinezas
Emiliano Martinezas / AFP nuotr.

„Kaip mūsų... komanda mokėjo elegantiškai pralaimėti, taip argentiniečių veiksmai po šios pergalės nebuvo verti rungtynių, kurias matėme“, – prancūzų radijui RTL sakė ministrė.

A.Oudea-Castera paminėjo vartininką Emiliano Martinezą, pergalės parade Buenos Airėse ėjusį su kūdikį vaizduojančia lėle, ant kurios veido buvo užklijuota K.Mbappe veido nuotrauka.

Iškart po rungtynių iš argentiniečių persirengimo kambario pasigirdo raginimas surengti „tylos minutę... Mbappe“.

K.Mbappe įmušė tris įvarčius per pasaulio čempionato finalą, o ketvirtąkart pasiuntė kamuolį į E.Martinezo vartus per 11 metrų baudinių seriją.

„Man tai atrodo niekinga, – apie argentiniečių pašaipas sakė A.Oudea-Castera. – Tai tiesiog vulgaru, nederama, išties neverta tos progos.“

Ministrė išreiškė pasitenkinimą tuo, kad Prancūzijos futbolo federacijos (FFF) prezidentas Noelis Le Graetas parašė kolegai argentiniečiui skundą dėl „nenormalių ekscesų“ pergalės šventėje.

FFF taip pat nurodė ketinanti pateikti skundus dėl prancūzų sirgalių, skelbusių rasistinius komentarus socialinėje žiniasklaidoje dėl kai kurių prancūzų žaidėjų nesėkmių finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas