Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Premier“ lyga: itin greitas įvartis, Riyado Mahrezo šedevras ir lyderių kluptelėjimas

Anglijos „Premier“ lygoje antradienį penkeriomis rungtynėmis prasidėjo 28-asis turas. „Chelsea“ gynėjas Kenedy'is įmušė vieną greičiausių sezono įvarčių, Riyadas Mahrezas iš „Leicester“ atliko vieną gražiausių sezono rezultatyvių perdavimų, o „Chelsea“ pagaliau užkopė į stipriausių dešimtuką.
Craigo Gardnerio įvartis baudos smūgiu
Craigo Gardnerio įvartis baudos smūgiu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įdomi dvikova vyko „Kings Power“ stadione, kur daugiau nei 8 valandas įvarčių nepraleidusi „Leicester City“ ekipa priėmė „West Bromwich Albion“.

„Lapinų“ vartai ilgai tušti nebuvo. Jau 11-ąją minutę po, atrodo, nepavojingo Darreno Fletcherio perdavimo Salomonas Rondonas vienas prieš vieną įveikė gynėją ir pasiuntė kamuolį vartininkui tarp kojų – 0:1.

Salomono Rondono įvartis

Įvartį praleidę šeimininkai kone iškart perėmė kamuolio kontrolę ir iniciatyvą, vis suko ratus aplink varžovų baudos aikštelę. Po kelių minučių puikia proga nepasinaudojo Shinji Okazaki, o rezultatyviausias lygos žaidėjas Jamie Vardy net dukart nepasinaudojo šansais galva.

Iš pradžių jis pataikė tiesiai į vartininką, o 37-ąją min. galingu smūgiu sudrebino skersinį. Vis dėlto 30-ąją min. „Leicester“ saugo Danielio Drinkwaterio tolimas smūgis atšoko nuo gynėjo kojos, aukšta trajektorija peršoko vartininką ir rezultatas tapo lygus.

Prieš pat pertrauką mažą futbolo šedevrą sukūrė Riyadas Mahrezas. Aukšto perdavimo iš komandos draugo sulaukęs alžyrietis jį vienu lietimu gražiai numetė Andy Kingui, kuris šaltakraujišku smūgiu persvėrė rezultatą.

Juvelyrinis Riyado Mahrezo perdavimas ir Andy Kingo įvartis

Po pertraukos svečiai ilgai netruko ir rezultatas vėl tapo lygus. R.Mahrezo neatsakingas žaidimas ranka suteikė WBA proga baudos smūgiui ir jį tiesiog idealiai atliko Craigas Gardneris.

„Leicester“ vartininkas Kasperas Schmeichelis pasistatė tokią sienelę, kad visiškai nematė smūgio pradžios ir net nesureagavo. Kamuolys skriejo tiesiai į viršutinį vartų kampą.

Craigo Gardnerio baudos smūgis

Jau 57-ąją min. „Leicester“ dar kartą keikė Fortūną, kai Shinji Okazaki antrą kartą pataikė į WBA skersinį. Vis dėlto po antrojo svečių įvarčio šeimininkams taip dominuoti aikštėje, kaip po pirmojo, nebepavyko – progų turėjo abi ekipos.

Mačo pabaigoje „Leicester“ turėjo labai gerų progų, buvo visiškai užspaudę svečius prie vartų, tačiau WBA atsilaikė ir išplėšė tašką. „Lapes“ nuo pergalės keliose situacijose skyrė tik centimetrai.

Su 57 taškais „Leicester“ liko lygos lyderiu, tačiau prieš „Tottenham Hotspur“ dabar turi tik trijų taškų pranašumą, o pastarieji dar sužaidę rungtynėmis mažiau.


„Carrow Road“ stadione į svečius pas „Norwich City“ atvykę Londono „Chelsea“ futbolininkai šeimininkų nepasigailėjo.

Čia buvo įmuštas vienas greičiausių šio sezono įvarčių, kai jau pirmąją mačo minutę Kenedy's nuostabiu smūgiu nuginklavo Johną Ruddy. 

Kenedy įvartis pirmąją minutę

Antrąjį įvartį „Chelsea“ pasiekė jau paskutiniąją kėlinio minutę. Puikaus komandos draugo perdavimo sulaukęs Diego Costa gražiu smūgiu per vartininką padvigubino pranašumą.

Diego Costa įvartis

Nathanas Redmondas rezultatą sušvelnino 68-ąją minutę, sulaukęs puikaus perdavimo iš Wesley Hoolahano.

Po šios pergalės „Chelsea“ (39 tšk.) ekipa šoktelėjo net į aštuntąją vietą turnyro lentelėje, tačiau keturios žemiau esančios ekipos yra sužaidusios mažiau mačų. 

Su 24 taškais esantis „Norwich“ atsidūrė prie iškritimo zonos. „Newcastle“ dabar tašku turi tiek pat, bet žaidė dviem mačais mažiau.

Kiti rezultatai:

Birmingemo „Aston Villa“ – Liverpulio „Everton“ 1:3
[0:1] Rodrigo Funes Mori 5 min.
[0:2] Aaronas Lennonas 30 min.
[0:3] Romelu Lukaku 60 min.
[1:3] Rudy Gestede 79 min.

„Bournemouth“ – „Southampton“ 2:0
[1:0] Steve'as Cookas 31 min.
[2:0] Benikas Afobe 79 min.

„Sunderland“ – Londono „Crystal Palace“ 2:2
[1:0] Dame N'Doye 36 min.
[1:1] Connoras Wickhaas 61 min.
[1:2] Connoras Wickhamas 67 min.
[2:2] Fabio Borini 90+1 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas