Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Premier“ lygos metų futbolininkas – ne iš čempionų komandos

Anglijos profesionalių futbolininkų asociacija (PFA) išrinko geriausią 2019-2020 m. sezono „Premier“ lygos žaidėją. Juo tapo ne kažkuris čempionų „Liverpool“ futbolininkas, o „Manchester City“ žvaigždė Kevinas De Bruyne.
Kevinas De Bruyne
Kevinas De Bruyne / „Scanpix“ nuotr.

29-erių belgas tapo trečiu futbolininku iš eilės, PFA apdovanojimo nusipelniusiu nepaisant to, kad jo komanda neiškovojo čempionų taurės.

Pernai geriausiu pirmenybėse tapo „Liverpool“ gynėjas Virgilas Van Dijkas, o užpernai – jo komandos draugas Mohamedas Salahas.

13 įvarčių pelnęs ir net 20 rezultatyvių perdavimų išdalinęs K.De Bruyne atsiimdamas apdovanojimą dėkojo „Man City“ strategui Pepui Guardiolai.

„Jis suteikia man laisvės. Nežinau kodėl, tiesiog tokie yra mūsų santykiai, – kalbėjo belgas. – Jis žino, kad komanda man visada bus svarbiausia. Jis manimi visiškai pasitiki.“

Antrąją vietą „Premier“ lygoje užėmusios komandos saugas tapo pirmuoju nuo 1973-1974 m. sezono įteikiamo apdovanojimo laureatu iš „Manchester City“ klubo.

Šį apdovanojimą skiria patys futbolininkai, balsuojantys dėl geriausio sezono žaidėjo.

„Tai – didžiulė garbė. Būti įvertintam savo kolegų, kovotojų iš kitų komandų, prieš kuriuos varžaisi aikštėje, tai nuostabu. Šiek tiek keista, kad esu pirmas iš „City“, įvertinus tai, kokie nuostabūs žaidėjai vilkėjo ar vis dar vilki šios komandos aprangą. Bet džiaugiuosi atstovaudamas šį klubą“, – sakė belgas.

Geriausio futbolininko rinkimuose K.De Bruyne pranoko „Liverpool“ atstovus V.Van Dijką, Trentą Alexanderį-Arnoldą, Sadio Mane ir Jordaną Hendersoną bei savo komandos draugą Raheemą Sterlingą.

Geriausiu jaunuoju „Premier“ lygos futbolininku išrinktas 21-erių T.Alexanderis-Arnoldas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai