Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Premier“ lygos žaidėjo norui atstovauti Ukrainai sutrukdė FIFA taisyklės

Anglijos „Premier“ lygoje rungtyniaujantis gynėjas Europos futbolo čempionate Vokietijoje („Euro 2024“) tikėjosi atstovauti Ukrainai, tačiau FIFA nebeleido to padaryti.

27-erių vidurio gynėjas Maksas Kilmanas pastarąjį sezoną buvo vienas kertinių „Wolverhampton Wanderers“, „Premier“ lygoje užėmusios 14-ą vietą, žaidėjų.

Ukrainietiško kraujo iš tėvo pusės turintis M.Kilmanas siekė prisidėti prie Ukrainos rinktinės, futbolininkui dėmesį rodė ir šios šalies futbolo federacija, tačiau šiems planams kelią užkirto FIFA taisyklės.

Prieš prisijungdamas prie „Wolves“ M.Kilmanas žaidė futsal‘ą ir už Anglijos futsal rinktinę sužaidė 25 mačus. Dėl šios priežasties FIFA nebeleido futbolininkui atstovauti Ukrainai didžiajame futbole.

Pagal FIFA taisykles, futbolo, futsal ir paplūdimio futbolo žaidėjai negali atstovauti skirtingoms rinktinėms šiose skirtingose futbolo atšakose.

Formaliai M.Kilmanas galėtų atstovauti Ukrainai, nes jo tėvas gimė Odesoje. Ukrainos futbolo federacijos vadovas Andrijus Ševčenka M.Kilmaną kvietė į treniruočių stovyklą, apie prisijungimą prie Ukrainos rinktinės futbolininkas bendravo ir su „Arsenal“ žaidžiančiu Oleksandru Zinčenka.

Kalbėdamas su „The Athletic“, M.Kilmanas išsakė savo nusivylimą FIFA pozicija: „Tai beprotiška. Kalbėjausi su A.Ševčenka, kuris norėjo, jog žaisčiau už Ukrainą. Aš sutikau, ir jie bandė sutvarkyti dokumentus, bet kadangi atstovavau Anglijos futsal rinktinei oficialiose varžybose, negalėjau pakeisti atstovaujamos šalies. Tai skamba labai keistai. Tai visiškai kita sporto šaka, tai kaip tenisas ir stalo tenisas. Laukiau, kol FIFA priims sprendimą, tikėjausi žaisti Europos čempionate, tai būtų buvusi puiki sezono pabaiga, bet tai neįvyko“.

Primename, kad Ukraina nesėkmingai pradėjo pirmenybes, pirmose čempionato rungtynėse 0:3 nusileisdama Rumunijos vienuolikei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius