Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš antrąjį FA taurės pusfinalį – baimė ne dėl varžovų, o dėl VAR

Pirmajame FA pusfinalyje Londono „Arsenal“ pateikus nemenką sensaciją, sekmadienio vakarą paaiškės „kanonierių“ varžovas finale – juo taps „Manchester United“ arba Londono „Chelsea“. Pastarosios ekipos strategas Frankas Lampardas prieš rungtynes pabrėžė, kad VAR sistema nuolatos yra jų būsimųjų varžovų pusėje.
Ole Gunnaras Solskjaeris ir Frankas Lampardas
Ole Gunnaras Solskjaeris ir Frankas Lampardas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sutapimas tai ar ne, tačiau Mančesterio futbolininkai pastaruoju metu nuolatos dėmesio centre atsiduria ne tik solidaus žaidimo atnaujintame Anglijos „Premier“ lygos sezone, bet ir dėl kontroversiškų VAR sprendimų.

Štai kai kurie internautai prieš rungtynes juokaudami spėja, kiek 11 metrų baudinių muš Bruno Fernandesas, o kiti nepamiršta pastarųjų rungtynių prieš „Crystal Palace“, po kurių klubo vadovas Steve'as Parrishas tviteryje parašė: „Ar VAR yra sugedęs?“

Kalbėdamas apie FA taurės pusfinalį „Chelsea“ ekipos vairininkas Frankas Lampardas prisiminė pralaimėjimą „raudoniesiems velniams“ 0:2 vasarį „Stamford Bridge“ stadione, o tas mačas taip pat neapsiėjo be incidentų.

Būtent po VAR peržiūros Kurto Zouma įvartis buvo neįskaitytas, o sistema pro akis praleido ir potencialią Harry Maguire'o raudoną kortelę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Frankas Lampardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Frankas Lampardas

„Anksčiau visi skųsdavosi, kad teisėjų sprendimai yra palankūs didžiosioms komandoms. Tos dienos jau praeityje. Juk VAR sistema buvo įvesta tam, kad priimtų teisingiausią sprendimą.

Tačiau visada yra žmogiškasis faktorius ir juk būtent žmogus priima lemiamą sprendimą. Mane glumina tai, kad kai kuriuose epizoduose situacija labai aiški, bet VAR priima blogą sprendimą.

Maniau, kad VAR sistema jėgas išlygins. Kartą sprendimas gali būti tavo pusėje, kartą – ne, tačiau kažkaip pastoviai jie priimami į „Manchester United“ pusę. Būtų smagu, kad sėkmė nusišypsotų ir mums.“

Toks varžovų trenerio pasisakymas pasiekė ir „Man Utd“ strategą Olę Gunnarą Solskjaerį, kuris išdėstė keletą konkrečių situacijų, kuomet po VAR sprendimų nukentėjo jo auklėtiniai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Tottenham“ – „Manchester United“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Tottenham“ – „Manchester United“

„Iš mūsų buvo apimtas 11 m. baudinys dvikovoje prieš „Tottenham“, Orielio Romeu pražanga prieš Masoną Greenwoodą turėjo būti įvertinta raudona kortele, kaip ir Marko Noble'o situacija rungtynėse prieš „West Ham“. Visuose šiuose mačuose mes praradome taškus, – guodėsi norvegas. – Nenoriu kalbėti vien faktais, bet nuošalė yra nuošalė. Baudinys yra baudinys. Viskas paprasta ir aišku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito