Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš dvikovą Kaune – Rumuniją treniruojančios legendos liaupsės E.Jankauskui ir jo vyrams

Antradienio vakarą Kauno Dariaus ir Girėno stadione Rumunijos futbolo rinktinė pasistengęs pratęsti idealų startą UEFA Tautų lygoje ir dėti dar vieną žingsnį link B diviziono. Šios šalies nacionalinę komandą treniruojanti 79-erių futbolo legenda Mircea Lucescu statyti vežimo prieš arklį kol kas neskuba ir apie Lietuvos rinktinę atsiliepė labai gražiais žodžiais.
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu / AFP nuotr.

Galima priminti, kad prieš mėnesį Bukarešte vykusioje pirmojoje šių komandų akistatoje Rumunija laimėjo 3:1, įmušusi įvartį pačioje mačo pabaigoje po labai diskutuotino baudinio ir VAR peržiūros.

„Tikiuosi labai sunkių rungtynių, nes Lietuva yra ypatingų fizinių savybių, aukštų, stiprių, gerai pasiruošusių žaidėjų komanda. Galbūt jų techninė kokybė nėra aukščiausio lygio, bet pagal homogeniškumą jie yra labai aukšto lygio komanda. Jie turi daug žaidėjų, kurie aukojasi, nepasiduoda individualiose dvikovose, komanda, kuri moka išnaudoti tolimus perdavimus ir gerai žaidžia atkarpose“, – prieš mačą su lietuviais komplimentų Edgaro Jankausko kariaunai negailėjo M.Lucescu.

Nors lietuviai kol kas pralaimėjo visus tris UEFA Tautų lygos mačus, Rumunijos rinktinės stratego nuomone, nulis taškų grafoje neparodo tikrosios realybės.

„Pirmajame mače mane sužavėjo jų kovinė dvasia. Tai pagrindinis Lietuvos rinktinės bruožas. Negaliu pasakyti, kad kažkurie žaidėjai labai stipriai išsiskyrė, bet yra tokių, kurie žaidžia užsienyje, yra keturi-penki-šeši žaidėjai, kurie rungtyniauja gana gerose komandose stipriuose čempionatuose. Kaip mes stengiamės laimėti šią grupę žaisdami visas rungtynes ​​aukščiausiu lygiu, taip ir jie turės vieną paskutinių galimybių iškovoti pirmuosius taškus. Bus nelengva, bet tikiuosi, kad rasime būdų, kaip šį mačą laimėti“, – kalbėjo M.Lucescu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant