Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš dvikovą su Lietuva – varžovo pokalbis su V.Dambrausku: „Jis davė patarimų“

Ketvirtadienio vakarą Dariaus ir Girėno stadione į kovą stos Lietuvos ir Juodkalnijos rinktinės. Prieš mačą būsimi Edgaro Jankausko auklėtinių varžovai neslepia atvykę trijų taškų. O štai vienas jų – Marko Bakičius – į laikinąją sostinę atvyko po konsultacijos su Valdu Dambrausku.

Per trejas rungtynes Lietuvos rinktinė atrankoje į Europos čempionatą surinko taškelį, kuomet 1:1 namie sužaidė su Bulgarija. Tuo tarpu Juodkalnija 1:0 palaužė bulgarus, 0:0 sužaidė su vengrais ir turi keturis taškus savo kraityje.

Nuo sausio mėnesio Kretos OFI klube žaidžiantis Marko Bakičius yra lietuvio Valdo Dambrausko auklėtinis.

Saugas neslepia prieš išvyką į Lietuvą kalbėjęsis su geriausiu mūsų šalies specialistu.

„Mano treneris klube yra lietuvis, mes kalbėjomės, jis man davė patarimų apie varžovų žaidimo braižą. Jie žaidžia naujame stadione, aplink rinktinę sukilusi euforija, lietuviai norės pasiekti gerą rezultatą. Tai bus sunkinanti aplinkybė mums. Bus sunku žaisti prieš komandą, kuri daugiausiai ginasi ir visomis išgalėmis siekia rezultato. Bet mes irgi turime savo kozirių, bandysime laimėti. Daug kas priklausys nuo mūsų pačių. Jei būsime gerai pasiruošę, atliksime savo užduotis, tuomet turėtume pasiimti tris taškus“, – dėstė M.Bakičius.

Futbolininkas teigė, kad juodkalniečiai neturėtų slėptis nuo favoritų vaidmens.

„Manau, kad mes turime išeiti į abejas laukiančias rungtynes užtikrintai, turėdami tikslą iškovoti 6 taškus. Tai vienintelė galimybė pasitikti spalio mėnesio rungtynes turint šansą patekti į Europos čempionatą. Suprantame rungtynių svarbą“, – sakė M.Bakičius.

Juodkalnijos rinktinės treneris Miodragas Radulovičius vylėsi, kad žaidėjai per trumpą laiką tinkamai priėmė informaciją apie būsimus varžovus.

„Lietuviai labai disciplinuoti, agresyvūs namuose, jie laukia dvikovų, – kalbėjo specialistas. – Turime atsakyti į jų agresyvumą agresyvumu, į dvikovą – dvikova, į sprintą – sprintu. Tik taip galėsime žaisti savo žaidimą, taip galėsime žaisti su kamuoliu ir atakuoti varžovą ten, kur jis jaučiasi nepatogiausiai – kraštuose. Jei pavyks – būsime arti pergalės.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Miodragas Radulovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Miodragas Radulovičius

Juodkalnieičiai nemažai prieš šias rungtynes kalbėjo apie progų realizavimą – nors šansų komanda turi, tačiau juos išnaudoti pavyksta ne visada. Bet dabar komandoje vėl yra Stevanas Jovetičius, pasirašęs sutartį su Pirėjo „Olympiakos“.

„Jovetičiaus vaidmuo yra labai svarbus, ji lyderis, kapitonas, mes su juo daug stipresni“, – sakė M.Radulovičius.

Madrido „Atletico“ rungtyniaujantis gynėjas Stefanas Savičius džiaugėsi, kad futbolininkai į rinktinę suvažiavo po gerų atkarpų klubuose, įgavę gerą formą.

„Mūsų komanda yra jaunimo ir patirties mišinys, tikiu, kad pasieksime gerą rezultatą“, – teigė 32 metų gynėjas.

Tiesa, jis nesitiki, kad Lietuva žais tik gynyboje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Savičius (kaireje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefanas Savičius (kaireje)

„Nemanau, kad jie tik ginsis. Belgrade prieš Serbiją Lietuva žinojo, kaip įveikti aukštą spaudimą. Žiūrėjome vaizdo įrašus, jie nesigynė visas rungtynes. Labai svarbu, kad čia sužaistų mūsų jaunimo ir patirties miksas. Tikrai turėsime šansų jiems pagrasinti, tiesiog turime būti protingi ir žaisti rezultatui“, – teigė S.Savičius.

Juodkalniečių trenerių štabo narys Srdanas Kljajevičius sakė, kad Lietuva yra apgaulinga komanda.

„Jie turėjo mažiau žaidėjų prieš Bulgariją ir nepralaimėjo. Jie sužaidė puikias rungtynes su Graikija. Lietuva žaidžia žemu bloku, laukia greitų atakų, gali būti pavojinga. Turime rasti būdų juos užpulti“, – sakė S.Kljajevičius.

Lietuvos ir Juodkalnijos rungtynių ketvirtadienį pradžia – 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas