Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 21 /16:01

Europos lyga: „Riterių“ varžovas iš Šiaurės Airijos nežino, ar galės atvykti į Vilnių

Virš ateinantį antradienį Vilniuje turinčios vykti Europos lygos atrankos dvikovos tarp „Riterių“ ir Šiaurės Airijos „Derry City“ klubo pakibo nemažas klaustukas.
Vilniaus „Riteriai“
Vilniaus „Riteriai“ / Sauliaus Čirbos nuotr.

„Derry Journal“ skelbia, jog UEFA atstovai pradėjo derybas su „Riterių“ atstovais ir Lietuvos futbolo federacija bei bando išspręsti problemas, su kuriomis svečiai gali susidurti dėl mūsų šalyje taikomų karantino apribojimų.

Pirmadienį Lietuvos vyriausybė tiek Airiją, kurios čempionate klubas žaidžia, tiek Jungtinę Karalystę, kuriai priklauso Šiaurės Airija, dėl pablogėjusios epidemiologinės situacijos įtraukė į paveiktų valstybių sąrašą. Tai reiškia, kad atvykusiems iš šių šalių asmenims turėtų būti taikoma 14 dienų izoliacija.

Maža to, užsieniečiai, atvykę iš šalių, įtrauktų į koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašą, privalo turėti ne seniau nei 72 val. laikotarpiu iki atvykimo į Lietuvą atliktą koronaviruso tyrimą bei gautą neigiamą atsakymą, išskyrus sveikatos apsaugos ministro įsakyme numatytąsias išimtis.

Airiai tikisi, jog išimtis bus pritaikyta ir jų klubui, juolab COVID-19 tyrimai pagal griežtą UEFA reglamentą Europos taurėse dalyvaujantiems futbolininkams yra atliekami prieš kiekvieną mačą.

„Kol kas „Derry City“ klubas laikosi išankstinės pozicijos ir ruošiasi keliauti į Lietuvą, nebent bus sulaukta kitokio įsakymo. Šiuo metu esame pradėję pokalbius su įvairiomis valdžios institucijomis“, – teigė klubo atstovas.

15min žiniomis, su Vyriausybės atstovais ir UEFA bendradarbiaujantys „Riterių“ klubo vadovai tikisi, jog visi reikalavimai bus įgyvendinti, o įvykdžius juos, airiams atvykti į Vilnių neturėtų kilti problemų.

Jei sprendimo vis dėlto surasti nepavyktų, UEFA gali perkelti šį mačą į vieną iš neutralių aikščių.

UEFA atstovai airiams jau prasitarė, kad kalbasi su „Riterių“ vadovybe ir bando išspręsti šį galvosopį.

15min žiniomis, į Lietuvą planavo atskristi ir visas būrys airių žurnalistų, tačiau išgirdę apie Vyriausybės priimtą sprendimą ir 14 dienų izoliaciją, savo planus buvo priversti atšaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai