Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš kovą su buvusiais bendražygiais – R.Breu žvilgsnis į FIFA reitingą

Reinholdas Breu Liuksemburge jaučiasi lyg vietinis. Vos nusileidęs oro uoste jis šiltai sveikinosi su Lietuvos rinktinės laukusiu vietos federacijos darbuotoju, vėliau stadione vardais kvietė kitus. Dešimt metų šios šalies futbole dirbęs laikinasis Lietuvos rinktinės treneris pažįsta kiekvieną kampelį būsimoje mūšio vietoje, bet net ir gilios žinios jam neleidžia savo auklėtinių vadinti favoritais.
Reinholdas Breu
Reinholdas Breu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šilto sutikimo aikštėje sekmadienio vakarą tikėtis vokiečiui nereikėtų. Ir jis tą supranta.

Naujutėlaičiame, 80 mln. eurų kainavusiame stadione, dar kvepia dažais – jo durys buvo atvertos tik pernai. Ir nors beveik 10 tūkst. sirgalių talpinantis „Stade de Luxembourg“ visiškai naujas, jo išplanavimas klaidus. Kaip ir Lietuvos žaidimo paieškos pastaraisiais metais.

Tą jau spėjo pajusti ir R.Breu.

Debiutavo prie Lietuvos rinktinės vairo vokietis ketvirtadienio vakarą, kuomet jo pirmas blynas prisvilo – rungtynės su Farerų salomis baigėsi lygiosiomis 1:1, o tai palaidojo lietuvių viltis nelikti paskutinėje savo grupės vietoje Tautų lygoje. Dabar teks laukti papildomo etapo, kuriame Lietuvos rinktinė bandys išlikti C divizione ir neiškristi į žemiausiąjį.

„Trumpas laikas kažką įdiegti, – apie pirmąsias naujojo trenerio dienas prie komandos vairo kalbėjo Džiugas Bartkus. – Manau, tikrai reikia laiko, nereikia kažko didelio laukti, stebuklų nebūna. Tai procesas, treneris nori, kad kiekvieną dieną būtume geresni, dėtume žingsnius į priekį.“

Imago / Scanpix nuotr./Džiugas Bartkus
Imago / Scanpix nuotr./Džiugas Bartkus

Liuksemburgas yra įsitvirtinęs antroje grupės vietoje, pirmoje pozicijoje esančios Turkijos jau nepavys, o ir žemiau nenusileis. Tad abiem komandoms turnyrinė situacija papildomu dirgikliu būti neturėtų.

„Nesijaučiu namuose, namai būtų Miunchenas, bet čia praleidau nuostabius 10 metų, turiu gerų draugų, patinka ši šalis“, – 15min Liuksemburge kalbėjo R.Breu.

Jis teigė esantis laimingas sugrįžęs į 630 tūkst. gyventojų šalį, kurioje praleido dešimtmetį.

„Startinės pozicijos rytojui aiškios. Žaidžiame prieš 93-čią FIFA reitingo komandą, mes esame 142-i. Liuksemburgas yra favoritas“, – patikino R.Breu, nors tikino darysiąs viską, kad rezultatas būtų pozityvus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu

Specialistas teigė, kad po keturių pralaimėjimų iš eilės, kuriuos Tautų lygoje patyrė Valdas Ivanauskas, lygiosios su Farerų salomis buvo „mažas žingsnis pirmyn“.

„Vakar vaikinams pasakiau, kad reikia žvelgti pirmyn. Dabartinis produktas yra 12 metų darbo rezultatas, tad reikia žiūrėti pirmyn. Žaidėjai gerai dirba, tikiu, kad jie visas 90 minučių žais gerai, pasieks rezultatą. Pasitikiu futbolininkais. Bus gražus renginys“, – dėstė R.Breu.

Jis neslėpė, kad apie Liuksemburgo komandą žino daugiau nei apie bet kurią kitą rinktinę, tad patikino, kad suteiks nemažai informacijos savo auklėtiniams.

„Bet esu treneris, labiausiai noriu žiūrėti kaip žaisime mes, – kalbėjo R.Breu. – Mūsų žaidimas man svarbiausias. Būsime gerai pasiruošę. O tada pažiūrėsime, kaip viskas pavyko.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Liuksemburgas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Liuksemburgas

15min paprašytas papasakoti, kas nepavyko rungtynėse su Farerų salomis, laikinasis treneris dar kartą pabrėžė, kad tai buvo „mažas žingsnis į priekį“.

„Taip, tai ne pergalė, o lygiosios, pasiektos labai sunkiose rungtynėse. Analizavome savo žaidimą, visi žino, ką turime patobulinti, ką reikia daryti geriau. Kai kuriose fazėse žaidėme tikrai gerai. Jei matėt statistiką, daugumoje komponentų esame priekyje, – teigė R.Breu. – Galiausiai ir visi stadione jautė, kad Farerų komanda yra gera, žaidžianti su aistra, žiūrėdamas į juos jauti vikingų dvasią.“

„Norėjom būti truputį agresyvesni, duoti daugiau kovos, laimėti pirmus, antrus kamuolius, palaikyti kamuolį, įnešti daugiau ramybės. Esame pakankamai protingi ir suprantame patys, ką galėjome padaryti geriau“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vartininkas Džiugas Bartkus.

Paklaustas, koks rezultatas bus teigiamas sekmadienį, R.Breu skambiais pareiškimais nesimėtė.

„Nesakysiu, kad laimėsime. Visi, kas čia yra, kas žaidžia futbolą, nori laimėti. Bet turime būti šaltakraujiški“, – dėstė treneris.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva - Farerų salos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva - Farerų salos

O štai R.Breu oponentas, tačiau jam puikiai pažįstamas Liuksemburgo strategas Lucas Holtzas yra pasirengęs kaip reikiant kibti į atlapus Lietuvai.

Jis aiškino, kad pergalė LFF stadione vasaros pradžioje jam įsiminė kaip nekokybiška.

„Nepasirodėme gerai Lietuvoje, žaidėme blogai, buvome laimingi tik todėl, kad pelnėme du įvarčius. Tai geras rezultatas. Pasirodymas buvo vienas blogiausių per visą Tautų lygos turnyrą. Rytoj tikimės pasirodyti geriau, pasiimti tris taškus, nes, jei tai pavyks, pasieksime geriausią rezultatą Liuksemburgo istorijoje“, – 15min sakė nuo 2010 rinktinę treniruojantis L.Holtzas.

Varžovų treneris neslėpė, kad gerai pažįstą R.Breu, tačiau pabrėžė, kad ne treneriai, o žaidėjai sekmadienį aiškinsis santykius ant vejos.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lucas Holtzas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lucas Holtzas

„Žinau Breu labai gerai, žinau jo viziją, jo vokišką mentalitetą. Jis tikrai stengsis sukurti gerą mentalitetą, gal bandys taikyti aukštą spaudimą. Bus įdomu, kur jis nuves komandą rytoj“, – teigė Liuksemburgo strategas.

Lietuva ir Liuksemburgas sekmadienį į dvikovą stos 21:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas