Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš svarbiausią „Žalgirio“ mūšį – drąsus V.Čeburino šūvis: „Jie žaidė taip, kaip mes leidome!“

Keturi A lygos čempionų titulai ir dvi LFF taurės – tokį kraitį trofėjų per aštuonerius darbo Lietuvoje metus yra surinkęs Vladimiras Čeburinas, tačiau trečiadienio vakarą visos šios pergalės vietiniame fronte gali pasislinkti į antrąjį planą, jei Vilniaus „Žalgiris“ sugebės atlaikyti Švedijos čempionų šturmą.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Elvio Žaldario nuotr.

Nuo Europos taurių varžybų grupių etapo Lietuvos čempionus skiria 90 minučių. Galbūt 120. O gal ir baudinių serija.

Tačiau viena akivaizdu – trečiadienį „Eleda“ stadione vyksianti akistata su „Malmo“ ekipa bus kertinė ne tik „Žalgirio“, bet ir jį treniruojančio 57-erių kazacho karjeroje.

Malmėje 15min paklaustas, ar tai bus svarbiausias ir daugiausiai lemsiantis mačas dirbant treneriu, V.Čeburinas nuo tiesaus atsakymo visgi išsisuko.

„Manau, kad treneriui kiekvienas mačas yra svarbus. Tiek jo karjerai, tiek jo gyvenimui. Ypač tokiame lygyje“, – šypsojosi specialistas.

Pavydėtiną kovingumą ir susitelkimą demonstravę vilniečiai laimėjo pirmą tarpusavio akistatą namuose 1:0.

Fabieno Ouregos nuostabus šūvis 49-ąją minutę kaip reikiant įsiūbavo retai tokias futbolo šventęs regintį LFF stadioną.

Dabar Lietuvos čempionai pasirodys kur kas ištaigingesnėje ir labiau išpuoselėtoje scenoje.

Ir ant kortos bus pastatyta žymiai daugiau.

Peržengę antrą UEFA Čempionų lygos atrankos barjerą Lietuvos čempionai užsitikrintų teisę žaisti mažiausiai Konferencijų lygos grupių varžybose.

Kartu į savo piniginę susižertų ir garantuotus 2,94 mln. eurų – UEFA pinigus, kokių kol kas nėra regėjęs joks Lietuvos klubas.

„Pirmajame mače komandos pajautė viena kitą. Vyko savotiška žvalgyba, abi komandos susipažino su varžovų braižu, stiliumi. Tačiau šį kartą viskas bus kitaip. Pirmiausia dėl to, jog dabar spręsis viskas. Gerai išanalizavome tiek pirmąsias rungtynes, tiek varžovą. Manau, kad mūsų laukia labai įdomus mačas. Bus tikrai nelengva. O po finalinio švilpuko laimės stipresnis“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo V.Čeburinas.

Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Negalėčiau pasakyti, kad švedai pirmajame mače kuo nors nustebino. Svarbiausia, kad labai gerai toms rungtynėms pasiruošėme ir išanalizavome varžovus. Pamatėme, kad galime žaisti ir prieš tokio lygio varžovus. Vyrai sukovojo labai gerai. Žinome, kad „Malmo“ turi įvarčio deficitą, tad mes visas jėgas į priekį, bet mes puikiai tai suprantame ir esame pasiruošę. Norime parodyti, kad esame gera komanda“, – tikino pirmą tarpusavio mačą praleidęs „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Švedijos žiniasklaida pastarosiomis dienomis trimituota apie „Malmo“ žaidybinę krizę ir tai, jog Milošo Milojevičiaus auklėtiniai pirmajame mače Vilniuje neparodė tikrojo savo potencialo.

Apie tai klausimą iš vietos žurnalistų išgirdęs V.Čeburinas atšovė užtikrintai ir ryžtingai: „Malmės komanda žaidė taip, kaip jai leido varžovas.“

Malmę užsakomuoju reisu per Kopenhagą vilniečiai pasiekė antradienio popietę.

Vakare V.Čeburinas sudalyvavo tradicinėje spaudos konferencijoje, o po jos išvedė savo komandą ir į vienintelę treniruotę „Eleda“ stadione.

Nors bilietų prekyba dar rungtynių išvakarėse vyko gana vangiai, „Malmo“ atstovai buvo įsitikinę, kad trečiadienio akistatą turėtų stebėti apie 20 tūkst. aistruolių.

Kalbėdamas apie laukiančią atmosferą ir vietos sirgalių palaikymą, V.Čeburinas taip pat turėjo lakonišką atsakymą: „Baimintis tikrai nėra ko. Kaip tik labai smagu, kad rungtynės vyks puikioje atmosferoje. Futbolui nuo to tik geriau. Abiem komandoms žaisti prie pilnų tribūnų yra žymiai maloniau.“

Su juo sutiko ir S.Mikoliūnas.

„Mums tikrai maloniau žaisti prie pilnų tribūnų, nes futbolą pirmiausiai žaidžiame sirgaliams. Manau, kad tai tik pridės motyvacijos“, – kalbėjo veteranas.

Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas
Elvio Žaldario nuotr./Saulius Mikoliūnas

Visgi V.Čeburinas neakivaizdžiai pripažino, kad, nepaisant namuose iškovotos pergalės, pasiekti kelialapį į kitą varžybų etapą jo vyrams bus labai sunku.

„Malmė tikrai yra labai stipri ir gerai sukomplektuota komanda, turi visą būrį puikių žaidėjų. Labai dėkoju savo futbolininkams, jog jie įsiklausė į mano žodžius, suprato, ko aš iš jų noriu. Gerai pasiruošėme pirmam mačui. Aikštės kokybė taip pat turėjo šiek tiek įtakos. Dabar žaisime ant žolės, bet dėl to nė kiek nesijaudinam, juk A lygoje irgi rungtyniaujama tiek ant sintetinių, tiek ant natūralių dangų“, – svarstė specialistas iš Kazachstano.

Paklaustas, ar pergalė pirmajame mače kaip nors keičia jo sumanymus prieš atsakomąją dvikovą, V.Čeburinas vėl atšovė net nemirktelėjęs: „Mes žaisime taip, tarsi rungtynės prasidėtų esant rezultatui 0:0. Tikrai esame pasiruošę ir eidami į aikštę negalvosime, jog turime kažkokį pranašumą.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas

Aštuonis įvarčius A lygoje įmušęs Renanas Oliveira čempionato lyderių rikiuotėje nusileidžia tik šiemet spindinčiam Kauno rajono „Hegelmann“ kapitonui Viliui Armanavičiui (10).

Visgi europinėse batalijose iš San Paulo provincijos kilusiam 25-erių brazilui sekasi sunkiai. Pagrindinis V.Čeburino puolimo ginklas švaistė progas tiek akistatose su „Ballkani“, tiek praėjusį antradienį.

Pirmąją dvikovą su „Malmo“ snaiperis baigė ant neštuvų, 82-ąją minutę stipriai sutraukus koją.

Visgi trečiadienį Malmėje R.Oliveira aikštėje pasirodys ir V.Čeburinas viliasi, kad sužvangins tais ginklais, kuriuos užantyje laikė europinės kampanijos pradžioje.

„Visi, kurie atvyko su mumis į Malmę, yra sveiki ir pasiruošę žaisti. Renanas – taip pat“, – tikino strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas