Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš „Naftos derbį“ Čempionų lygoje – jautri J.Guardiolos išpažintis

Josepas Guardiola antradienio vakarą žengs į savo pirmąjį Čempionų lygos pusfinalį per penkerius pastaruosius metus. Prieš dvikovą Prancūzijos sostinėje su „Paris Saint Germain“ „Manchester City“ strategas neslėpė sentimentų ir prisiminė legendinį savo mokytoją Johaną Cruyffą.
Pepas Guardiola
Pepas Guardiola / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Išeikite ir mėgaukitės“, – tokią žinutę tuometinis „Barcelona“ treneris J.Cruyffas pasiuntė savo žaidėjams prieš jiems išvykstant į Londono „Wembley“ stadioną žaisti 1992 metų Europos taurės finalo su Genujos „Sampdoria“.

P.Guardiola nuo tokių žodžių prieš trečiadienį vyksiančią akistatą Paryžiuje susilaikys, tačiau neslepia, kad prisiminimai vis dar yra labai stiprūs.

„Nesu Johanas Cruyffas, bet jausmas yra labai panašus, kaip tada. Mėgaukitės kava oro uosto terminale prieš skrydį į Paryžių. Mėgaukitės prabanga viešbutyje Prancūzijos sostinėje. Mėgaukitės pasivaikščiojimu su komandos draugais rungtynių dieną. Labiausiai mėgaukitės tuo, kad į jus krypsta viso pasaulio akys. Mėgaukitės atsakomybe, spaudimu, mėgaukitės tuo, kad galbūt daugiau tokia akimirka niekada nepasikartos, – antradienį žinutę savo auklėtiniams siuntė J.Guardiola.

– Tai yra elitas. Geriausi žaidėjai mėgaujasi tokiomis situacijomis, nes jie prisiima atsakomybę. Štai kodėl didžiausi klubai laimi šį turnyrą, nes svarbiausius mačus žaidžia tarsi tai būtų draugiškos rungtynės. Noriu tai matyti savo komandoje ir stengsimės tai padaryti“.

Rungtynių išvakarėse vykusioje spaudos konferencijoje P.Guardiola nustebino atvirumu. Drąsiai ir atvirai kalbėjęs treneris atrodė akivaizdžiai atsipalaidavęs po to, kai „Man City“ pagaliau pasiekė ilgai lauktą Čempionų lygos pusfinalį.

Nuo 2016-ųjų, kai Pepas stojo prie komandos vairo, jo vyrai visuomet krisdavo ketvirtfinalyje.

„Jau dabar jaučiu gerai atlikto darbo jausmą“, – su plačia šypsena prisipažino J.Guardiola.

„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola
„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola

Visgi sunkiausia – dar priešaky.

PSG šiemet siekia dar aukštesnės viršūnės nei pernai, kai tik finale kapituliavo prieš Miuncheno „Bayern“. Paryžiečiai savo sudėtyje turi įspūdingus puolėjus, o prieš trečiadienio akistatą tai pripažino ir J.Guardiola.

„Kylianas Mbappe ir Neymaras yra tiesiog per geri. Man išsimiegoti pavyksta tik tada, kai apie juos negalvoju“, – geros nuotaikos nestokojo „Man City“ strategas.

Anot katalono, K.Mbappe yra žaidėjas, kurio „pasaulio futbolas laukė daugybę metų“. Neymarą treneris pažįsta dar nuo 2011-ųjų, kai vadovaudamas „Barcelona“ ekipoje jį išvydo pasaulio klubų čempionate atstovaujant brazilų „Santos“ ekipai.

„Tada jis buvo visiškas „Santos“ karalius, o visi futbolininkai atvirai kalbėjo apie jo genialumą. Stebėti jo žaidimą yra vienas malonumas. Už jo pečių – visa Brazilija, o vilkėti šios šalies 10 numeriu pažymėtus marškinėlius nėra lengva. Esu didelis jo gerbėjas, nes tokie žaidėjai futbolą daro geresnį“, – varžovų puolėją gyrė J.Guardiola.

Kai kas šias rungtynes vadina „Naftos derbiu“, taip pažymėdami, kad abu klubai priklauso Katarui ir Abu Dabiui. Yra ir tokių, kurie teigia, kad tai bus asmenybių kova prieš komandą.

Galbūt neatsitiktinai ir „Manchester City“ saugas Riyadas Mahrezas prieš dvikovą pažymėjo komandinę dvasią.

„Mūsų komandoje svarbus yra kolektyvas. Neturime tokių didelių žvaigždžių kaip Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo, bet kiekvienas futbolininkas gali nulemti rungtynių baigtį ir padaryti skirtumą“, – prieš mačą kalbėjo alžyrietis.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ futbolininkai (Riyadas Mahrezas antras iš dešinės)
„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ futbolininkai (Riyadas Mahrezas antras iš dešinės)

J.Guardiola pripažino, kad PSG turi daugiau patirties, kuri gali būti ypač svarbi, nes vos prieš aštuonis mėnesius žaidė Čempionų lygos finale. Maža to, Paryžiaus ekipoje yra kur kas daugiau pasaulio čempionų ir Čempionų lygos laimėtojų.

2016-aisiais „Man City“ pirmą ir vienintelį kartą buvo pasiekusi šio turnyro pusfinalį ir nuo to laiko ekipoje liko tik Fernandinho, Kevinas De Bruyne, Sergio Aguero ir Raheemas Sterlingas. Bernardo Silva po metų su „Monaco“ taip pat žaidė pusfinalyje.

J.Guardiola neslėpė emocijų kalbėdamas apie tai, ką „Man City“ nuveikė šį sezoną pandemijos metu. „Žydrieji“ jau laimėjo Anglijos lygos taurę bei yra per žingsnį nuo „Premier“ lygos titulo.

„Tai, ką nuveikėme, yra nuostabu. Esame per du žingsnius nuo Čempionų lygos ir tai yra metais, kurie visiems buvo ypač sunkūs, laikotarpiu, kai netekome šeimų ir draugų. Tačiau privalome koncentruotis į likusius mačus ir tuos likusius du trofėjus. Pradedame svajonę ir norėčiau, kad būtume finale. Noriu, kad žaistume taip, kaip mokame, būtume savimi. Tai mano noras, mano svajonė“, – prisipažino charizmatiškasis katalonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento