Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš užsiveriant futbolo transferų langui: svarbiausi paskutinės dienos perėjimai

„Liverpool“ atmetė 175 mln. eurų vertės pasiūlymą dėl Mohamedo Salaho, kurį paskutinėmis akimirkomis pateikė „Al-Ittihad“ iš Saudo Arabijos, tad futbolo transferų langas užsivėrė be ypač skambių antraščių. Vis dėlto, kaip įprasta, vienas kitas solidus laimikis pro užsiveriančias duris spėjo praslysti. Pateikiame įdomesnius transferų lango pabaigos perėjimus.

UEFA Supertaurės mače mušęs Cole'as Palmeris beveik už 47 mln. eurų iš „Manchester City“ persikėlė į Londono „Chelsea“. 21-erių saugas sudarė sutartį iki 2030 metų.

Matheusas Nunesas iš „Wolves“ persikėlė į „Manchester City“ – už šį Portugalijai atstovaujantį brazilą miestiečiai paklojo 63 mln. eurų.

„Liverpool“ paklojo 40 mln. eurų už Miuncheno „Bayern“ talentą Ryaną Gravenberchą. 21-erių olandas yra „Ajax“ akademijos auklėtinis ir Vokietijoje praleido vos vieną sezoną, nors 2022-ųjų birželį su „Bayern“ sudarė penkerių metų sutartį. „Bayern“ jį pirko už 23 mln. eurų.

„Scanpix“ nuotr./Ryanas Gravenberchas
„Scanpix“ nuotr./Ryanas Gravenberchas

Tuo metu „Brighton“ gretas papildė „Barcelona“ talentas Ansu Fati.

Vos 16 metų amžiaus „Barcelona“ pagrindinėje komandoje debiutavęs A.Fati katalonų gretose buvo sužaidęs 112 rungtynių ir pelnęs 29 įvarčius, tačiau „Barca“ savo 20-metį talentą nusprendė metams nuomos pagrindais išsiųsti į „Premier“ lygą.

Joao Cancelo priešingai – nuomos pagrindais keliasi į Ispaniją. „Manchester City“ gynėjas kitą sezoną vilkės „Barcelona“ marškinėlius.

Į Barseloną atvyko ir Joao Felixas. Jį Madrido „Atletico“ praėjusį sezoną paskolino Londono „Chelsea“ klubui, o šįkart nuomos pagrindais siunčia į „Barcelona“.

„Scanpix“ nuotr./Joao Cancelo ir Joao Felixas
„Scanpix“ nuotr./Joao Cancelo ir Joao Felixas

„Tottenham“ už 53 mln. eurų iš „Nottingham Forest“ įsigijo 22-ejų Velso rinktinės puolėją Brennaną Johnsoną.

28-erių Meksikos rinktinės puolėjas Hirvingas Lozano, nuo 2019 metų atstovavęs „Napoli“ klubui, grįžo į Nyderlandus ir vėl žais „PSV Eindhoven“ klube, kur rungtyniavo 2017-2019 metais.

Tuo metu Ibrahima Sangare, 25-erių saugas iš Dramblio Kaulo kranto, iš PSV persikėlė į „Nottingham Forest“ – britų klubui ši sandoris kainavo 35 mln. eurų.

„Nottingham Forest“ paskutinę dieną taip pat įsigijo Andrew Omobamidele (12,8 mln. eurų iš „Norwich“), Nuno Tavaresą (nuoma, iš „Arsenal“), Divocką Origi (nuoma, iš „AC Milan“), Odysseasą Vlachodimosą (9 mln. eurų, iš „Benfica“) bei Nicolą Dominguezą, kuris atvyko iš „Bologna“ mainais už Remo Freulerį.

Galutinai Londono „Chelsea“ šeimą paliko Callumas Hudsonas-Odoi, kuris už nepilnus 6 mln. eurų parduotas į tą patį „Nottingham Forest“. Praėjusį sezoną nuomos pagrindais jis žaidė „Bayer“ gretose.

27-erių Alexas Iwobi persikėlė į „Fulham“, kuris „Everton“ už saugą sumokėjo 26 mln. eurų. Liverpulyje A.Iwobi žaidė nuo 2019 metų.

„Manchester United“ paskutinę dieną taip pat pasipildė virtine žaidėjų. Už 4,9 mln. eurų iš Stambulo „Fenerbahče“ įsigijo Altay'ų Bayindirą, o nuomos pagrindais – Sergio Reguiloną iš „Tottenham“.

Paskutinę transferų dieną „Manchester United“ taip pat sudarė sutartį su 35-erių gynėju Johny Evansu, kuris vasarą treniravosi su komanda.

J.Evansas „raudoniesiems velniams“ priklausė 2006-2015 metais, o išvykęs gynė „West Bromwich Albion“ bei „Leicester City“ garbę.

Masono Greenwoodo perėjimas į Romos „Lazio“ neišdegė, tad futbolininkas metus nuomos pagrindais žais „Getafe“ gretose, nors didžiąją dalį algos ir toliau mokės „Manchester United“.

Londono „Arsenal“ atsisveikino su septynerius metus klubui atstovavusiu Robu Holdingu – gynėjas persikėlė į „Crystal Palace“.

Ne patį sėkmingiausią sezoną „Everton“ gretose turėjęs Nealas Maupay nuomos pagrindais grįžta į savo buvusį klubą – „Brentford“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas