Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš žūtbūtinį mūšį – P.Guardiolos adrenalinas ir M.Artetos svarstymai

Pepas Guardiola prieš „Premier“ lygos lyderių mūšį išreiškė nerimą dėl prastų būsimų varžovų Londono „Arsenal“ rezultatų. O štai Mikelis Arteta svarstė, jog akistata su pagrindiniu varžovu nenulems titulo likimo.

M.Artetos vadovaujamas „Arsenal“ trečiadienio vakarą keliaus į „Etihad“ stadioną. Pirmoje vietoje Anglijos čempionate žengianti Londono komanda pastaruoju metu pabėrė nemažai taškų – triskart iš eilės sužaidė lygiosiomis.

32 rungtynes sužaidę „Arsenal“ futbolininkai su 75 taškais yra pirmi, „Manchester City“ turi 70 taškų ir du mačus atsargoje. Tad tarpusavio rungtynės gali lemti ir Anglijos lygos titulo likimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mikelis Arteta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mikelis Arteta

„Visada galvojau, kad prieš juos bus sunku žaisti šioje sezono stadijoje. Tačiau po to, kai jie triskart pabėrė taškus, bus tik sunkiau. Būčiau labiau norėjęs su jais žaisti, kai jiems sekasi geriau. Ir taip būtų buvę sunku, bet, turint omenyje šiuos rezultatus, situacija darosi dar labiau komplikuota“, – dėstė P.Guardiola.

„Man City“ nuo vasario mėnesio nepralaimėjo nė vienerių rungtynių. Žvelgiant į tarpusavio akistatas, „miestiečiai“ iškovojo pergales per visas 11 prieš tai žaistų „Premier“ lygos dvikovų su „Arsenal“.

„Gunneriai“ pastarąjį kartą „Etihad“ stadione laimėjo 2015-ųjų sausį.

„Arsenal“ prieš „Man City“ dukart krito jau šiame sezone – kartą lygoje, kartą FA taurėje.

„Geras ženklas, kad jaučiame nerimą, – sakė P.Guardiola. – Kai tai jaučiu, žinau, kad viskas gerai. Problema būtų, jei jaudulio nebūtų. Kad ir kas nutiks rungtynėse, baigsis jos gerai ar blogai, viskas yra tik žaidimas. Tuomet žvelgsime į kitas rungtynes. Man toks adrenalinas patinka. Tiesa, miegu aš gana ramiai. Tai nėra didelė problema.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas ir Pepas Guardiola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Erlingas Haalandas ir Pepas Guardiola

„Man City“ komandai lyderių kovoje padėti negalės Nathanas Ake.

M.Arteta gyrė būsimus varžovus, su kuriais žengia koja kojon kovoje dėl titulo.

„Žinome, kad po šių rungtynių lauks dar penkerios. Žinome, kad tai bus itin svarbus mačas. Ar jis nuspręs titulo likimą? Atsakymas – ne. Kiekvienas varžovas iš tavęs reikalauja skirtingų dalykų, suteikia skirtingas galimybes“, – dėstė „Arsenal“ treneris.

Londono ekipa ir toliau versis be kertinio gynėjo Williamo Salibos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martinas Odegaardas, Williamas Saliba ir Bukayo Saka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Martinas Odegaardas, Williamas Saliba ir Bukayo Saka

„Deja, bet jo situacija negerėja, tad laukiam toliau. Vis dar tikimės, tačiau, prabėgus dar vienai savaitei, jis vis dar nesitreniruoja su komanda“, – pasakojo M.Arteta.

Viena „Arsenal“ užduočių bus stabdyti Erlingą Haalandą, kuris per 42 rungtynes mušė 48 įvarčius šiame sezone.

„Žinoma, svarbiausia bus užkirsti kelius iki jo. Kai matai skaičius, jų su niekuo kitu nepalyginsi. Jis tą gali daryti, nes jam pristatomi kamuoliai tinkamose vietose“, – kalbėjo M.Arteta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas