Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Priverstinis prieglobstis: kaip rinktinei iki šiol sekėsi žaisti Marijampolėje?

Kauno miesto vadovų bei Dariaus ir Girėno stadiono naujojo operatoriaus nekompetencija ketvirtadienio vakarą virto viena didžiausių gėdų per nepriklausomos šalies sporto istoriją. Paaiškėjus, kad neseniai iš pagrindų atnaujintame stadione vejos po audringo Jessicos Shy koncerto atgaivinti nepavyks, Lietuvos futbolo rinktinei paskubomis teko ieškoti naujų namų.

UEFA Tautų lygos startas su Kipro rinktine penktadienį bus duotas Marijampolėje.

Į Suvalkijos sostinę nacionalinė rinktinė grįš po vienuolikos metų pertraukos ir mena kol kas pačias sėkmingiausias akimirkas per visą mūsų šalies futbolo istoriją.

Pastarąjį kartą Marijampolėje rinktinė glaudėsi 2013-ųjų rugsėjį ir čia sužaidė pasaulio čempionato atrankos akistatą su Lichtenšteinu.

Deivido Matulevičiaus ir Tado Kijansko įvarčiai nulėmė Csaba László komandos pergalę 2:0.

LFF.lt nuotr./Marijampolės stadionas
LFF.lt nuotr./Marijampolės stadionas

Bendrai paėmus Marijampolė Lietuvos futbolui yra sėkmingas miestas. Čia nacionalinė komanda žaidė penkis mačus ir laimėjo keturis kartus bei patyrė vos vieną pralaimėjimą.

Ilgėliau komanda Suvalkijoje buvo prisiglaudusi 2008-2009 metų laikotarpiu.

„Sūduvos“ stadionas duris atvėrė 2008-ųjų liepos 6-ąją ir iš karto tapo ir rinktinės namais.

Tų pačių metų rudenį lietuviai čia 3:0 draugiškose rungtynėse sutriuškino Moldovą, o po to ir pasaulio čempionato atrankos mače dviejų Tomo Danilevičiaus įvarčių dėka 2:0 nukovė Austriją.

Tą spalį Jose Couceiro treniruojama Lietuva FIFA rinktinių reitingo lentelėje pakilo į 37-ąją vietą ir tai yra aukščiausia pozicija per visą mūsų šalies futbolo istoriją.

Kitų metų birželį rinktinė Marijampolėje 0:1 nusileido Rumunijai, bet spalį vykusiame „lietaus mūšyje“ netikėtai 2:1 paguldė grupės favoritę Serbiją.

Tiesa, šis mačas serbams nieko nelėmė – jie jau buvo užsitikrinę kelialapį į pasaulio čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje.

Pakankamai sėkmingas Lietuvos rinktinei buvo ir atnaujintas Dariaus ir Girėno stadionas.

Po renovacijos darbų nacionalinė komanda Kaune žaidė septynis mačus ir per pagrindinį laiką pralaimėjo tik kartą (Serbijai). Taip pat penkis karus sužaidė lygiosiomis (Bulgarija, Juodkalnija, Vengrija, Islandija, Estija) ir iškovojo vieną pergalę (Gibraltaras).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas