Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSG kracho atgarsiai: turtuolis savininkas jaučiasi apvogtas, britų žiniasklaida eina iš proto

„Paris Saint Germain“ sensacingas krachas Čempionų lygos atsakomajame ketvirtfinalyje toliau kursto aistras. Prancūzijos klubo savininkas Nasseras Al-Khelaifi neslepia nusivylimo ir įsitikinęs, kad lemiamą baudinį į jo ekipos vartus paskyręs Damiras Skomina taip nepasielgtų su kitais stipriausiais Europos klubais. Tuo tarpu Anglijos žiniasklaida šlovina naują „Manchester United“ didvyrį Ole Gunnarą Solskjaerą.
Čempionų lygos trečiadienio atgarsiai
Čempionų lygos trečiadienio atgarsiai / „Scanpix“ nuotr.

Dviejų įvarčių persvarą iš Mančesterio parsivežę PSG futbolininkai netikėtai namuose gavo antausį 1:3, o lemiamas svečių įvartis buvo įmuštas jau per pridėtą rungtynių laiką, kai mačui vadovavęs arbitras, peržiūrėjęs vaizdo įrašą, nusprendė užfiksuoti Presnelio Kimpembe žaidimą ranka.

68 proc. prieš 32 proc. kamuolio kontrolė, 11 prieš 5 smūgiai į vartus. Visiškas dominavimas aikštėje. Ir visa tai nieko nereiškia.

„Jokios logikos“, – mačą apibendrino PSG strategas Thomasas Tuchelis, tačiau vokiečio pasiteisinimai dabar mažai kam rūpi.

Ne vieną šimtą milijonų ryškiausioms pasaulio futbolo žvaigždėms išleidęs Paryžiaus klubas Čempionų lygos aštuntfinalyje krito ir vėl. Trečius metus iš eilės aštuntfinalyje, prieš tai dar keturis sezonus – ketvirtfinalyje.

Pastaruoju metu PSG milijonieriams Čempionų lygos atkrintamosios tarsi užkeiktos. 2017-aisiais jie pasitraukė iš kovos, nors pirmą mačą prieš „Barcelona“ buvo laimėję net 4:0. Pernai 2:5 krito prieš Madrido „Real“. Ir tada šiemetinis fiasko.

Po jo jau pratrūko ir klubą valdantis Kataro milijonierius N.Al-Khelaifi.

PSG savininkas neslėpė apmaudo, kad jo klubo futbolininkai ir vėl įteikė oponentams labai brangią dovaną.

„Dalijame dovanas ir aš to nesuprantu. Mums tai yra didžiulis nusivylimas, tačiau dabar belieka visą dėmesį skirti šalies čempionatui ir Prancūzijos taurės turnyrui. Sezonas šiomis rungtynėmis nesibaigia, juolab, kad šiemet dar nieko nelaimėjome. Privalome išlikti susitelkę, išanalizuoti klaidas ir padaryti išvadas“, – kalbėjo katarietis.

„Scanpix“/AP nuotr./Nasseras Al-Khelaifi
„Scanpix“/AP nuotr./Nasseras Al-Khelaifi

Tačiau paklaustas apie lemiamą rungtynių epizodą ir kontroversišką baudinį į PSG vartus, N.Al-Khelaifi nebevyniojo žodžių į vatą.

„Nemanau, kad tai turėjo būti baudinys. Kimpembe nusuko savo galvą, smūgis buvo ne į vartų plotą. Lengva tokį sprendimą priimti prieš PSG, sunku prieš kurią nors kitą komandą. Puikiai suprantu mūsų sirgalių nusivylimą. Manau, jog mūsų žaidėjai atidavė viską, bet pralaimėjome dėl dalykų, kurių tiesiog negalėjome kontroliuoti“, – niršo PSG savininkas.

Tuo tarpu beveik visi Didžiosios Britanijos dienraščiai ketvirtadienio rytą buvo papuošti naujojo futbolo dievo O.G.Solskjaero nuotraukomis ir raginimais „Man Utd“ vadovybei kuo greičiau pasirašyti su norvegu ilgalaikę sutartį.

„Duokite Ole darbą jau dabar!, – į vatą nevyniojo „I sport“. – Solskjaero „United“ pasiekė sensacingą pergalę 3:1 Paryžiuje.“

Didžiosios Britanijos žiniasklaida
Didžiosios Britanijos žiniasklaida

„Stebuklas Paryžiuje“, – neatsiliko „The Daily Telegraph“. Lygiai tokiu pačiu pavadinimu publikaciją papuošė ir „Daily Mail“.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida
Didžiosios Britanijos žiniasklaida

„Daily Express“ ir „Daily Star“ triumfuojančių Mančesterio futbolininkų fone neužmiršo pastebėti, kad tokia pergalė dar praėjusį sezoną nebūtų įmanoma.

„VAR VAR Boom“, – bene iškalbingiausiai skelbė „Daily Star“ antraštė.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida
Didžiosios Britanijos žiniasklaida

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito